http://www.enikonomia.gr/timeliness/116228,gennimata-o-tsipras-apo-tsaves-tis-evropis-katelixe-se-yes-man-to.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_116228_d71a90e6ea-b2348e1073e0d2f3.jpg Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για καθεστωτικές αντιλήψεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του... 9/12/2016 9:31:14 PM

Γεννηματά: Ο Τσίπρας από «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε σε «yes man» των πιο συντηρητικών κύκλων

Γεννηματά: Ο Τσίπρας από «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε σε «yes man» των πιο συντηρητικών κύκλων

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για καθεστωτικές αντιλήψεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της ομιλίας στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 81η ΔΕΘ.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τα έδωσε όλα» στους εταίρους-δανειστές και πως από «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε σε «yes man των πιο συντηρητικών κύκλων».

Όπως είπε, οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «Αναξιοπιστία, Αναποτελεσματικότητα, Ανικανότητα και Αλαζονεία».

«Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής τόσο για την εξαπάτηση όσο και για τα κολοσσιαία λάθη. Και για να συγκαλύψουν τις πελώριες ευθύνες τους, καλλιεργούν τον διχασμό, τον ταξικό πόλεμο», συνέχισε.

«Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων καθώς είναι πλέον ορατό σε όλους πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί, αυτή η κυβέρνηση δεν αποδίδει σε τίποτα και πουθενά. Το μεγάλο «ριφιφί» του κ. Τσίπρα στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμπλήρωσε: «Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τον λαό μας.

Επανέλαβε ακόμη την πρότασή της για μια άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό, «μία κυβέρνηση με ενισχυμένη αξιοπιστία και ευρεία λαϊκή στήριξη» και κάλεσε σε μία «Εθνική Αναπτυξιακή Συμμαχία».

Από τα βέλη της κ. Γεννηματά δεν γλίτωσε ούτε η ΝΔ και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η αποτυχία και η ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν δικαιολογεί, δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσει στη δεξιά παλινόρθωση. Δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ η δεξιά στροφή, η στροφή στο συντηρητισμό», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά καμία επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημο της. Η νέα ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες, ούτε της καταστροφικής διακυβέρνησης 2004-2009, ούτε των Ζαππείων. Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης σε όλα αυτά ήταν εκεί και ούτε μια λέξη αυτοκριτικής έχει ψελλίσει».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «σιωπά για το χθες, αρκείται στο να περιγράφει το σήμερα, αδυνατεί να εμπνεύσει για το αύριο, αφήνοντας τον χρόνο να κυλά, περιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει ως «ώριμο φρούτο». Αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε βάρος της χώρας και των πολιτών. Υπόσχεται τώρα 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ο δήθεν μεταρρυθμιστής επιστρέφει σε υποσχέσεις που βασίζονται πάλι σε περικοπές».

10 προτάσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε σειρά προτάσεων με τις οποίες είπε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ειδικότερα:

- Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% στα επόμενα 3 χρόνια. Η απώλεια των εσόδων θα καλυφθεί από την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και την λήψη μέτρων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής όπως:

Η ευρύτερη υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η εφαρμογή αξιόπιστου περιουσιολογίου.

Η πάταξη της λαθρεμπορίας των καυσίμων.

- Επαναφορά των έμμεσων (και ειδικών) φόρων στην παραγωγή, στο προηγούμενο ύψος τους, προ των αυξήσεων που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κατά προτεραιότητα στον τουρισμό, στο κρασί, στις ζυθοποιίες.

- Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα (και αποπληρωμή τους στη διάρκεια του εργασιακού βίου).

- Καθιέρωση της «δεύτερης ευκαιρίας» για τους έντιμους και ικανούς Μικρομεσαίους που «ατύχησαν», ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

- Συμψηφισμός των οφειλών του κράτους με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτό.

- Άμεση και δίκαιη επίλυση του θέματος των «κόκκινων δανείων» των Τραπεζών με σεβασμό στην απασχόληση στις επιχειρήσεις, προστασία της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας.

- Μείωση των πρόσθετων χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις (και ιδίως τις μικρομεσαίες).

- Εθνικό Σχέδιο εξαγωγών με έμφαση στο branding και το clustering και υποστήριξη του μικρομεσαίου εξαγωγέα με αναβάθμιση του Enterprise Greece. Προγράμματα και κίνητρα για υποκατάσταση των εισαγωγών σε τομείς που μπορεί να ανταποκριθεί η Ελληνική οικονομία.

- Κίνητρα σε νέους επιστήμονες ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και στήριξή τους με δωρεάν παραχώρηση γης. Επιστροφή 5 μονάδων ΦΠΑ σε παραγωγούς που συμμετέχουν σε οργανωμένα συλλογικά σχήματα, με καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου. Για κάθε ζευγάρι νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει μόνο ο ένας εκ των 2, για τα πρώτα 5 χρόνια.

- Ολοκλήρωση του Εθνικού και περιφερειακού-τοπικού χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να υπάρχει ασφάλεια δικαίου και να διευκολύνονται οι επενδύσεις. Επανεκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών αξιοποίησης των Εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και υποστήριξη του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» με επέκταση στα δημόσια και επαγγελματικά κτίρια με ισχυρά κίνητρα.

Πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους. Ανοιχτή Διακυβέρνηση με επιλογή θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο με αξιοκρατία, και διαφάνεια. Συνεχής αξιολόγηση των Δ.Υ. και σύνδεσή της με την ταχύτερη ανέλιξή τους και τις μισθολογικές απολαβές τους.

Επιλογή των Γενικών Γραμματέων με προκήρυξη και 5ετή θητεία.

Ανάρτηση όλων των αποφάσεων και των εγγράφων στην Διαύγεια.

Μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τ.Α., με «αιχμές» τον φόρο ακινήτων και την κοινωνική πολιτική.


Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ