Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για 14 προαπαιτούμενα σε μόλις 11 ημέρες - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για 14 προαπαιτούμενα σε μόλις 11 ημέρες

δημοσιεύτηκε:

Δέκα και σήμερα για την λήξη και της παράτασης που έδωσαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της ουράς της πρώτης αξιολόγησης η οποία θα φέρει και την δόση των 2,8 δις ευρώ.

Η συμφωνία που έγινε πριν αποχωρήσουν οι θεσμοί από την Αθήνα ήταν μέχρι και το συνεδρίαση του Εuroworking group στις 29 του μήνα θα πρέπει να κλείσουν οπωσδήποτε τα 14 από τα 15 προαπαιτούμενα αυτής της φάσης .

Το θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των διοικήσεων των εμπορικών τραπεζών εκ των πραγμάτων θα πάρει παράταση.

Οι διαδικασίες των τεσσάρων μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες πριν και οι υποψήφιοι για τα διοικητικά συμβούλια θα επιλεγούν σε πρώτη φάση μέχρι και το τέλος του μήνα. Από εκεί και πέρα χρειάζεται το λιγότερο 10 ημέρες για να γίνει η τελική επιλογή από τα στελέχη που θα επιλεγούν αρχικά για κάθε μια τράπεζα. Συνεπώς ο διορισμός θα πρέπει να αναμένεται μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου .

Στο μεγάλο θέμα της διαπραγμάτευσης που αφορά την στελέχωση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να επιλεγεί μια λύση ανάλογη αυτής που ακολουθήθηκε για το ΔΣ της Τράπεζας Αττικής.

Μια συμβιβαστική λύση ώστε να κλείσει το θέμα εντός της προθεσμίας Δηλαδή την αντικατάσταση των δύο από τα τρία στελέχη που έχουν προταθεί και τα οποία φαίνεται να μην περνούν με κανένα τρόπο από τους θεσμούς και την αποδοχή της αρχικής συμφωνίας για τις οκτώ ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στην Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει το αργότερο μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να συνταχθεί το πολυνομοσχέδιο με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που συνδέονται με την δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία τα θέματα της ενέργειας , παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη.

Θα πρέπει σε ένα νομοσχέδιο να περιληφθούν οι όροι του διαγωνισμού για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τον ΑΔΜΗΕ να υπάρξουν αλλαγές για τα τιμολόγια που αφορούν τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ και να περιληφθούν οι διατάξεις για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και την συμπλήρωση της νομοθεσίας για τις ΑΠΕ.

Το υπουργείο εργασίας θα περάσει στο πολυνομοσχέδιο τις διατάξεις που θα αφορούν τις ελάχιστες εισφορές στα τουριστικά καταλύματα, την κατάργηση των εξαιρέσεων με χαμηλές εισφορές στον κλάδο υγείας και την μείωση της έκπτωσης για την εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλιση.

Επίσης θα πρέπει να προγραμματιστεί η συζήτηση και κύρωση από την Βουλή της τελικής σύμβασης για το Ελληνικό που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να κλείσουν και τα δύο προαπαιτούμενα για την σύσταση και τον διορισμό της Ανεξάρτητης Αρχής εσόδων.

Στον νόμο θα διευκρινίζεται πότε και πως θα δημιουργηθεί ο ειδικός προϋπολογισμός για την νέα ανεξάρτητη αρχή αλλά και το καταστατικό λειτουργίας το οποίο ουσιαστικά θα κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της σημερινής Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Για το μόνο θέμα που δεν θα πρέπει να ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο θα είναι το θέμα της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας το οποίο έχει περάσει σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.