Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για βουλευτές, γιατρούς, δημοσίους υπαλλήλους, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφους κ.ά.

Οι ηλεκτρονικές πύλες έχουν σχεδόν ανοίξει και μπορεί κανείς να πάρει μία «γεύση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pothen.gr, χωρίς όμως να μπορεί ακόμα να μπει στην εφαρμογή για να υποβάλει δήλωση.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες θεωρείται πρόβα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί και σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να απασχολήσει όλους τους πολίτες από το 2017.

Οι υπόχρεοι θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά θα κληθούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τα μετρητά, τα οποία διαθέτουν εκτός τραπεζικού συστήματος ή εντός θυρίδων, κάτω από το στρώμα ή ακόμα και θαμμένα στον κήπο, αν και εφόσον αυτά ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, με τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης δηλώνονται παράλληλα τα τιμαλφή, πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα, πολύτιμοι λίθοι, όταν το μεν συνολικό ποσό των μετρητών υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ, η δε συνολική αξία των λοιπών υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Τα προαναφερόμενα ποσά αφορούν αθροιστικά υπόχρεο, σύζυγο και ανήλικα τέκνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.