Quantcast
Αύριο η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από την Ολομέλεια - enikonomia.gr
share

Αύριο η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από την Ολομέλεια

δημοσιεύτηκε:

Άρχισε με τους εισηγητές των κομμάτων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να «ξεκλειδωθεί» η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ.

Νωρίτερα, η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε δεκτή την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τη συζήτηση του νομοσχεδίου με την διαδικασία του επείγοντος, καθώς -όπως υπογράμμισε- ενόψει του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα διαρθρωτικά μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι είναι εκκρεμότητα και θα κατατεθεί, είτε σε αυτό το νομοσχέδιο είτε σε άλλο που θα έρθει άμεσα στη Βουλή και θα αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τροπολογία που θα αφορά το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων).

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τον χαρακτήρα του επείγοντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γι ακόμα μια φορά καλεί τη Βουλή να συζητήσει και να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές θα ολοκληρωθεί αργά απόψε και αφού έχουν προηγηθεί τρεις συνεδριάσεις. Για τις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να κληθούν να τοποθετηθούν αρμόδιοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Αύριο το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.