Quantcast
Κορκίδης: Ο ανασχηματισμός δεν έχει καμία αξία, εάν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική - enikonomia.gr
share

Κορκίδης: Ο ανασχηματισμός δεν έχει καμία αξία, εάν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης δεν θα έχει καμία αξία για τους πολίτες, εάν δεν αλλάξει το καταστροφικό επιβαλλόμενο μείγμα της οικονομικής πολιτικής των θεσμών, που έχει ως αποτέλεσμα τη σημερινή ζοφερή κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας.

Και συνέχισε:

“Οι προτεραιότητες που πρέπει να υπηρετήσει η ανασχηματισμένη Κυβέρνηση είναι η μείωση της υπερφορολόγησης, η διευθέτηση του εσωτερικού χρέους της αγοράς, η ρευστότητα, το ασφαλιστικό, η διάσωση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Όμως, ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι τα δικά μας προαπαιτούμενα προς τους θεσμούς, υπό τις παρούσες συνθήκες, συνήθως παραμένουν ευσεβείς πόθοι,όσο δεν ανασχηματίζονται οι μνημονιακές πολιτικές των δανειστών.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους Υπουργούς, αλλά και καλή δύναμη σε αυτούς που συνεχίζουν στο ίδιο ή άλλο Υπουργείο. Επειδή, σε πολλές περιπτώσεις κυβερνητικού ανασχηματισμού, ούτε μένουν οι καλύτεροι, ούτε αποχωρούν οι χειρότεροι, ευχαριστούμε αυτούς που προσπάθησαν και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας, αλλά ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, μετακινήθηκε ή αντικαταστάθηκε από τον Πρωθυπουργό. Ελπίζω ότι αυτός ο ανασχηματισμός που χαρακτηρίστηκε από ανασυστάσεις και μετονομασίες Υπουργείων, δεν θα εξαντληθεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα επιδιώξει την εμπέδωση ενός καλύτερου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για την Ελλάδα.

Είναι βέβαιο ότι ο κάθε κοινοβουλευτικός και εξωκοινοβουλευτικός, παλαιός και νέος Υπουργός, αναπληρωτής και υφυπουργός της Κυβέρνησης, γνωρίζει πλέον καλά ότι, οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Καλή τύχη σε όλους…».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.