Quantcast
Bild: Εάν φύγει το ΔΝΤ τότε και η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Bild: Εάν φύγει το ΔΝΤ τότε και η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Νέα αναταραχή στους κόλπους των συγκυβερνώντων χριστιανικών κομμάτων φέρεται να προκαλεί η εκκρεμούσα συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζει η Bild.

Σύμφωνα με τη λαϊκή εφημερίδα, συντηρητικοί πολιτικοί αντιδρούν στο ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα διασφαλιστεί εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ και του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας εμφανίζονται οργισμένοι, ζητώντας ακόμη και την αποχώρηση της Γερμανίας από το ελληνικό πρόγραμμα.

Η εφημερίδα παραθέτει μεταξύ άλλων δηλώσεις του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU Μίχαελ Φουξ, ο οποίος τονίζει ότι «το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει. Έτσι έχει συμφωνηθεί!».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ισχυρής πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών που εκφράζουν τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο Κρίστιαν φον Στέτεν φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο ειδικός των Χριστιανοκοινωνιστών για χρηματοοικονομικά ζητήματα έκανε λόγο για «όργιο βαυκαλισμού», το οποίο «δεν μπορούν να εξακολουθήσουν να δέχονται» οι βουλευτές, γράφει η Bild.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.