Quantcast
Σαπέν: Το ελληνικό χρέος είναι ένα θέμα, αλλά η Γαλλία είναι εδώ - enikonomia.gr
share

Σαπέν: Το ελληνικό χρέος είναι ένα θέμα, αλλά η Γαλλία είναι εδώ

δημοσιεύτηκε:

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, όπως κατέστη σαφές και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν και στην οποία φάνηκε πως υπήρξε συμφωνία στα βασικά ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό χρέος και στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.


Σαπέν: “Το ελληνικό χρέος είναι ένα θέμα, αλλά η Γαλλία είναι εδώ”

«Επιθυμία της γαλλικής κυβέρνησης είναι να δράσει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η σημερινή κυβέρνηση να επιτύχει. Αυτό είναι το όφελος για την Ελλάδα και αυτό είναι το όφελος για την Ευρώπη», ανέφερε ο Μισέλ Σαπέν ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε: «Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ και στην Ευρωζώνη».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Το ελληνικό χρέος είναι ένα θέμα, αλλά η Γαλλία είναι εδώ. Στο πλαίσιο του σεβασμού των κανόνων και εφόσον η Ελλάδα εκφράσει την επιθυμία της για μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να εξετάσουμε το ζήτημα του ελληνικού χρέους», ενώ  τόνισε επίσης πως: «Άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση, στο προσεχές μέλλον, να μπορέσει με όσο το δυνατόν πιο ήσυχο και ήρεμο τρόπο να πάρει μια ανάσα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε η Ελλάδα μπορεί να προτείνει μια σειρά εργαλείων για να υπάρξει συμφωνία με την Ευρώπη. Η Γαλλία προτίθεται να συνδράμει σε αυτό».


Γιάννης Βαρουφάκης: “Η Ελλάδα είναι σαν ναρκομανής που ζητάει την επόμενη δόση, δεν θα το δεχτούμε αυτό”

Ο Γιάννης Βαρουφάκης από την πλευρά του σημείωσε: « Θα πρέπει να διαβουλευθούμε σε ένα πνεύμα αντάξιο των περιστάσεων. Σήμερα εγώ και ο κύριος Σαπέν καθίσαμε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού και θέσαμε το πρόβλημα απέναντί μας.  Κάθε φορά που θα θέτουμε το πρόβλημα απέναντί μας, θα έχουμε στον μυαλό μας έναν στόχο: την ευημερία του μέσου Ευρωπαίου πολίτη».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την σημασία σύνδεσης της ανάπτυξης και της αποπληρωμής του χρέους «για να διαβεβαιώσουμε ότι όλοι θα πάρουν τα λεφτά τους», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Βαρουφάκης επιπλέον προσέθεσε: «Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων,  θα πρέπει να βρούμε έναν διαφορετικό δρόμο για να προχωρήσουμε, ένα άλλο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες της κρίσης για τον Ευρωπαίο πολίτη».

 

Δείτε τα video:

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.