Quantcast
Μιωνής και Μπιττόν επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ - Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Μιωνής και Μπιττόν επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Ο Σύνδεσμος Διμερών Διεθνικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ ανακοίνωσε τον διορισμό των κ.κ. Σάμπυ Μιωνή και Κόμπι Μπιττόν ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου (CEO), αντίστοιχα, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο κ. Σάμπυ Μιωνής, χαίρει σεβασμού για το φιλανθρωπικό του έργο, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που μετανάστευσε από την Ελβετία στο Ισραήλ το 2006, αφού προηγουμένως είχε δημιουργήσει μία διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων την οποία στη συνέχεια πούλησε σε μια παγκόσμια τράπεζα. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο κ. Μιωνής γνωρίζει σε βάθος τα Ελληνικά δρώμενα και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα όχι μόνο για την επιχειρηματική του επιτυχία, αλλά και για τον ακτιβισμό του υπέρ του Ισραήλ και κατά του αντισημιτισμού, καθώς για τη γενναιοδωρία του προς την τοπική Εβραϊκή Κοινότητα.

Είναι συνιδρυτής του Israel Center for Better Childhood, μέλος του Anti-Defamation League, μέλος του παγκόσμιου Εκτελεστικού Συμβουλίου του οργανισμού Keren Hayesod, συμπρόεδρος της Ομάδας Δράσης κατά του Αντισημιτισμού, και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The Jewish Agency και του Μουσείου του Εβραϊκού Λαού Beit-Hatfutsot.

Ο κ. Κόμπι Μπιττόν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της INTEGRITAS PEOPLE & BUSINESS (IPB), έχει εκτενή εμπειρία θεμάτων επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Ισραήλ και σε διεθνείς αγορές, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία 23 χρόνια, ο κ. Μπιττόν παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και λειτουργιών καινοτομίας αιχμής, σε οργανισμούς και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα σε ολόκληρο τον κόσμο, με σημαντική σχετική δραστηριότητα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών. Ο κ. Μπιττόν έχει βαθιά επίγνωση τόσο της επιχειρηματικής όσο και της κοινωνικής κουλτούρας στην Ελλάδα και κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο επιχειρηματιών, επαγγελματιών και ανθρώπων με επιρροή στη δημόσια σφαίρα.

Επιπλέον, είναι κοινωνικός επιχειρηματίας με ιδιαίτερη εμπειρία του οικοσυστήματος των ισραηλινών νεοφυών επιχειρήσεων, σύμβουλος καθοδήγησης (mentor) και μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Ισραηλινών εταιρειών καινοτομίας Intervyo, SkySaver και KisLev.

“Με δεδομένη την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, το πρόσφατα ιδρυθέν Εμπορικό Επιμελητήριο Ισραήλ-Ελλάδας, υπό την ηγεσία του κ. Μιωνή και του κ. Μπιττόν, φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων και να βοηθήσει τις Ισραηλινές εταιρείες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και αντίστοιχα Ελληνικές επιχειρήσεις να επεκταθούν στο Ισραήλ” όπως καταλήγει η ανακοίνωση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.