Quantcast
Βρούτσης: Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του κ. Τσίπρα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του κ. Τσίπρα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Η αλλαγής στάσης της ΝΔ από το «ναι» στο «παρών», σε ό,τι αφορά την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, σχετίζεται με το ότι, ενώ ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε στη Βουλή ότι η πρωτοβουλία δε θα προκαλέσει τριγμούς στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τη δεύτερη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο ESM έβγαλε ανακοίνωση ότι «παγώνει» τη διευθέτηση του χρέους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων o τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Το “παρών” δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την ουσία της καταβολής τού μερίσματος προς τους συνταξιούχους. Εμείς ήμασταν θετικοί από την αρχή. Θετικοί, κι ως εισηγητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είπα πολλές φορές ότι εμείς καταρχήν συμφωνούμε, όμως ασκήσαμε κριτική σε τέσσερα σημεία» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας για την ονομαστική ψηφοφορία: «Μείναμε όλοι άναυδοι (σσ: μετά την ανακοίνωση του ESM), διότι φάνηκε γι άλλη μία φορά αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός, είπε ψέμματα στη Βουλή […] Από τη στιγμή που είχαμε πει όλοι “ναι”, ήξερε ο κ. Τσίπρας ότι στη Βουλή η ΝΔ είχε πει ναι, μετά τι έκανε; Ήθελε να παγιδεύσει, να μπλοκάρει την ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου σε μία κατεύθυνση που έβαζε σε κίνδυνο την ελληνική συμφωνία;».

«Τα παιχνιδάκια του κ. Τσίπρα είναι πλέον γνωστά. Δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του Τσίπρα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει μία συνολική ευθύνη για τη χώρα και αν ο κ. Τσίπρας ρίχνει τη χώρα στα ζάρια, εμείς θα τον εμποδίσουμε. Γι αυτό σταθήκαμε με αξιοπρέπεια και ευθύνη με τη θέση “παρών” στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τη στιγμή που ξέρουν όλοι οι συνταξιούχοι, ξέρει ο ελληνικός λαός, ότι δεν είχαμε καμία διάθεση να στερήσουμε αυτό -και με τον λάθος τρόπο που δίνεται προς τους συνταξιούχους. Αντίθετα, αναδείξαμε την ανευθυνότητα -γι άλλη μία φορά- του κ. Τσίπρα και την προχειρότητα, που κάνει τις κινήσεις του» επισήμανε ο πρώην υπουργός. Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ ήταν απόλυτα συντεταγμένη και στο αρχικό «ναι» στο επίδομα, και στη μετάβαση στο «παρών», στην ονομαστική ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά τη β’ αξιολόγηση, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η ΝΔ από την αρχή έχει επισημάνει την ανάγκη να «κλείσει» το συντομότερο δυνατό. «Το ίδιο λέγαμε και για την α’ αξιολόγηση, που καθυστέρησε τόσους μήνες και κόστισε, αυτό λέμε τώρα και για τη β’ αξιολόγηση, για την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι 5 Δεκεμβρίου θα είχε κλείσει, θα είχαμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση, θα έχουν τελειώσει όλα και η συμφωνία είναι έτοιμη, αλλά όλα τώρα παρατείνονται για τον Ιανουάριο του 2017, με αμφίβολο τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» είπε, επισημαίνοντας ότι, όσο παρατείνεται η διαδικασία για το «κλείσιμο» της αξιολόγησης παρατείνεται και η αβεβαιότητα στη χώρα και η οικονομία «σέρνεται».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.