Quantcast
Φερχόφσταντ προς Τσίπρα: Μην εκδώσετε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς - enikonomia.gr
share

Φερχόφσταντ προς Τσίπρα: Μην εκδώσετε τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, απέστειλε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων (ΑLDE) στην ευρωβουλή, Γκι Φερχόφσταντ.

Ο Φερχόφσταντ ζητά να μην εκδοθούν οι Τούρκοι αξιωματικοί.

“Δυστυχώς τους τελευταίους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα είδαμε χιλιάδες Τούρκους πολίτες να συλλαμβάνονται. Ο τρόπος που εφαρμόζονται οι νόμοι μετά το πραξικόπημα τροφοδοτεί σοβαρές ανησυχίες για το σεβασμό των απαραβίαστων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της ζώης, της σωματικής ακεραιότητας, της πνευματικής ύπαρξης, του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος για μια δίκαιη δίκη. Αυτές οι ανησυχίες διατυπώθηκαν τόσο και από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσο από την Κομισιόν στην τελευταία της έκθεση προόδου που εκδόθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής διεύρυνσης τον Οκτώβριο.

Ως εκ τούτου, ελπίζω να συμμερίζεστε την άποψή μου για την ανάγκη διατήρησης και πλήρους σεβασμού των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών και αρχών, στη διαμόρφωση των οποίων έχει συμβάλει η Ελλάδα σ’ ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία και τα οποία η Ελλάδα αποφάσισε να τηρήσειμε την συμμετοχή της στην Ε.Ε. και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ελπίζω ειλικρινά οι ελληνικές αρχές να καθοδηγηθούν από αυτές τις αρχές όταν θα αποφασίσουν για την τύχη των οκτώ αξιωματικών”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.