Quantcast
Bερναρδάκης: Προανήγγειλε μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων στους ΟΤΑ - enikonomia.gr
share

Bερναρδάκης: Προανήγγειλε μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων στους ΟΤΑ

δημοσιεύτηκε:

Νομοθετική πρωτοβουλία για μονιμοποίηση συμβασιούχων προανήγγειλε ο o υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης .

O Υπουργός σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr δήλωσε πως “εφόσον αποτυπωθούν οι ανάγκες των δήμων για καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, σίτιση, φύλαξη κλπ στα οργανογράμματα των δήμων η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσληφθούν οι εργαζόμενοι αυτοί με μόνιμη σχέση εργασίας”.

Ετοιμάζεται ήδη μια νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να δούμε την καλύτερη, αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία που, προφανώς, θα λάβει υπόψη της και τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ για να λυθεί μια και καλή το ζήτημα και να μην το έχουμε κάθε χρόνο με παρατάσεις. Δεν μπορεί να δουλεύει κανείς με παρατάσεις. Πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος έναν ορίζοντα, έναν οικογενειακό προγραμματισμό. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση”.

Σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, θα έχουν προτεραιότητα όσοι εργάζονται, δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως “θα ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι την εργασία τη σημερινή που μπορεί να είναι τρία, τέσσερα και πέντε χρόνια θα πρέπει να τη σεβαστούμε. Και από εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε και τη δυνατότητα αλλά σε ένα καθαρό πεδίο για τους ορισμένου χρόνου και σε έναν καινούργιο κόσμο που έχει τη δυνατότητα και την ανάγκη να δουλέψει, να δουλέψει. Και τα δύο θα συμβούν. Το ένα δεν είναι ανταγωνιστικό με το άλλο… Αυτός ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων στους δήμους είναι κατά τη γνώμη μου από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν συμβεί στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Και μάλιστα υπό την κάλυψη του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν τους εργαζόμενους με συμβάσεις στους δήμους σε 10.000. Μόνο στο δήμο της Αθήνας ίσως να φτάνει τα 200-300 άτομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ίσως και τα 500. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γιατί το τοπίο είναι θολό σκόπιμα

Όλοι αυτοί μπορούν να μπουν στα νέα οργανογράμματα των δήμων, σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.