Quantcast
ΚΚΕ: Ένας νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται προ των πυλών - enikonomia.gr
share

ΚΚΕ: Ένας νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται προ των πυλών

δημοσιεύτηκε:

«Ένας ακόμη γύρος αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκεται προ των πυλών», «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αν και δηλώνει ότι δε θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, ήδη παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ τη νέα μείωση του αφορολόγητου, τη νέα μείωση στις συντάξεις, μαζί με τα υπόλοιπα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα, που ετοιμάζει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης κρύβοντας ότι έχει ουσιαστικά δεσμευτεί γι’ αυτά, μέσω της επέκτασης του αυτόματου “κόφτη” και των ματωμένων πλεονασμάτων και αναζητά τρόπο να τα σερβίρει στο λαό». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ σε Φυλλάδιο για τις πολιτικές εξελίξεις

Προσθέτει ότι τα μέτρα αυτά είναι κατευθύνσεις τόσο του ΔΝΤ, όσο και της ΕΕ, «και πάνω από όλα είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου, του ΣΕΒ που ζητάει ακόμη περισσότερο “αίμα” από τους εργαζόμενους για να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία» και εγκαλεί την κυβέρνηση για εμπόριο φόβου και ελπίδας, καθώς και για άσκηση εκβιασμού και τρομοκρατίας στον λαό. Εκβιασμού ότι «αν δεν κλείσει γρήγορα η β’ αξιολόγηση, θα επιστρέψει η αβεβαιότητα», και τρομοκρατίας «με τη συνδρομή των “θεσμών” και των άλλων κομμάτων», ώστε «να αποδεχτεί ως “μονόδρομο” τη νέα σφαγή στο όνομα του “μικρότερου κακού”».

Καλεί δε τον λαό να μην «αποδεχτεί τους μόνιμους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματά του. Να αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης, της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων-συνεταίρων του μνημονίου και της ΕΕ».

Το ΚΚΕ αναφέρεται, επίσης, «σε όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα καπιταλισικά κράτη», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστεί η συνοχή στην ΕΕ- Ευρωζώνη. Θα επηρεάσουν και την Ελλάδα οι φυγόκεντρες τάσεις στην ΕΕ».

Προσθέτει, στη συνέχεια σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «το εργατικό λαϊκό κίνημα, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, πρέπει με συντονισμένα χτυπήματα και συνολική αντεπίθεση να αξιοποιήσει τα ρήγματα και τις αντιθέσεις, να αξιοποιήσει τις φυγόκεντρες τάσεις μέσα στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για την αποδυνάμωσή τους. Να συνδέσει την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με την πάλη για συνολική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την εργατική εξουσία, με βάση την κοινωνική ιδιοκτησία, τον κεντρικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη σε όφελος του λαού»

Σε άλλο σημείο υπό τον τίτλο “Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, την Ελλάδα” το ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι «η ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά αποθρασύνει την τουρκική επιθετικότητα». «Οι εξελίξεις επιβάλλουν ενίσχυση της πάλης για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, δυνάμωμα της κοινής πάλης Ελλήνων και Τούρκων εργαζομένων ενάντια στις αστικές τάξεις και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά τους» τονίζει το ΚΚΕ προσθέτει ότι το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα σε κάθε χώρα, οφείλουν «να αντιτάσσονται στις διάφορες πολεμοκάπηλες κραυγές και στη δημιουργία κλίματος εχθρότητας ανάμεσα στους λαούς», «να βάλουν τέλος στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης που φέρνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά».

Βαδίζοντας προς το 20ο Συνέδριό του, το ΚΚΕ καλεί σε μελέτη των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζει την αναγκαιότητα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας σε κατεύθυνση «ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα, τα μονοπώλια», ως τον δρόμο και για την υπεράσπιστ των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και για την προετοιμασία νέων αναμετρήσεων και νέων νικηφόρων αγώνων με στόχο «την πραγματική εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις».

«Προϋπόθεση για να ανοίξει αυτός ο δρόμος είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ. Μπορούμε να το καταφέρουμε», υπογραμμίζεται στο κείμενο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.