Quantcast
Σταθάκης στον Realfm 97,8: Επιδιώκουμε πολιτική συμφωνία στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Σταθάκης στον Realfm 97,8: Επιδιώκουμε πολιτική συμφωνία στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

«Εμείς επιδιώκουμε τη Δευτέρα να έχουμε μία πολιτική συμφωνία στο Eurogroup» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, αυτή είναι η προσέγγιση μας και έτσι προσερχόμαστε νομίζω σε αυτό το κρίσιμο Eurogroup» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σημείωσε:

«Πολιτική συμφωνία σημαίνει ότι θα έχει προσδιοριστεί επακριβώς το επίμαχο θέμα που αφορά το δημοσιονομικό μετά το 2018, το μεσοπρόθεσμο δηλαδή, εκεί θα έχουμε μία σαφή συμφωνία για το πλαίσιο και από εκεί και πέρα είναι και το δεύτερο θέμα που αφορά επίσης το πολιτικό πλαίσιο που αφορά τη συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους και το τρίτο θέμα που είναι το κλείσιμο αυτής καθεαυτής της αξιολόγησης για το τρέχον πρόγραμμα μέχρι το 2018.

Για αυτά τα τρία θέματα θέλουμε ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας σαφές τη Δευτέρα το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για να ξεκινήσει ο κύκλος των διαπραγματεύσεων για όλες τις λεπτομέρειες».

Ερωτηθείς για το εάν η καθυστέρηση μας οδηγεί στο να χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση που θα παίρναμε στις αρχές Μαρτίου ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι «θα την αναβάλουμε ίσως για λίγο καιρό, αλλά δεν τη χάνουμε. Υπάρχει χρονικό διάστημα για αυτό. Όλοι θέλαμε να είχαν τελειώσει όλα, αλλά το πρόβλημα είναι το γνωστό και παραμένει, δεν μπορεί να διατυπώνεται μία συζήτηση με παράλογα αιτήματα και ένα υποθετικό χρόνο στο μέλλον.

Αυτό δεν μπορούσε να αποτελέσει πλαίσιο συζήτησης και νομίζω ότι η κυβέρνηση καλώς έκανε και δεν μπήκε σε αυτό το παράλογο πλαίσιο συζητήσεων, όπως διατυπώθηκε τουλάχιστον από κάποιους από τους θεσμούς.

Να επιμείνω όμως στο ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο σύνολο τους σχεδόν επιμένουν ότι με βάση τα αποτελέσματα και του 2016 τα οικονομικά εννοώ, οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία άρα και η προσέγγιση μας για τη συμφωνία πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικές από τα παράλογα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από μεμονωμένους θεσμούς».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.