Quantcast
Δραγασάκης: Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, και αυτό γιατί οι στόχοι του προγράμματος καλύπτονται, ενώ πολλοί από αυτούς υπερκαλύπτονται, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επεσήμανε, ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί οι δανειστές έχουν αποκλίνουσες απόψεις και το ΔΝΤ ζήτησε νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ένα θέμα που ακόμα εμποδίζει την επίτευξη της συμφωνίας είναι το εξωδικαστικό ζήτημα των δανείων.


Πρέπει να αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μερίδα του πολιτικού συστήματος θέλουν 4ο μνημόνιο θα προσπαθήσουν πολύ μπορεί να το έχουμε. Εμεις πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ούτε στήριξη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου.

Οπως είπε ο Γ. Δραγασάκης κυβερνητικός στόχος είναι να κλείσει το SLA στις 20 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί σε εύλογο διάστημα το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Με ένταξη στο QE μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017 και το 2018 να υπάρξει οριστική έξοδο στις αγορές.

O κ.Δραγασάκης τόνισε ότι θα αξιολογηθεί από τους επενδυτές μια οικονομία που θα τρέχει με 3%, όχι μια οικονομία μιζέριας στην οποία η ΝΔ θα ζητά εκλογές.

«Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics» τόνισε ο κ. Δραγασάκης εξαπολύοντας εμμέσως επίθεση στον Πολ Τόμσεν για τα λάθη και τις εμμονές του.

«Η κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης» παραδέχτηκε πάντως o κ. Δραγασάκης.


Επίσης ο ίδιος επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, ενώ για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είπε ότι καθυστερεί «γιατί υπάρχει ένα δίλημμα αν θα πρέπει να επιτρέπουμε να διαγράφονται και φόροι η μόνο πρόστιμα» αν θα πρέπει να διαγράφεται και ΦΠΑ που έχει εισπραχθεί.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.