Quantcast
Τζανακόπουλος: Αλλαγές στη φορολογία από το 2019 - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Αλλαγές στη φορολογία από το 2019

δημοσιεύτηκε:

Αθήνα και δανειστές είναι πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας έως και το 2018, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, έχουν σημειωθεί συγκλίσεις σε ό,τι αφορά «την ουσία των μέτρων και των αντισταθμιστικών μέτρων», αναγνωρίζοντας, παράλληλα, πως κυβέρνηση και ΔΝΤ, διατηρούν αντίθετες οπτικές γωνίες στα εργασιακά. 

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία – όχι μία ‘σπασμένη’ συμφωνία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019» και άλλη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα», εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, κάνοντας λόγο για μία συμφωνία «που θα πάει τη χώρα και την οικονομία και μετά το 2019».

Αλλαγές στη φορολογία από το 2019


Αρχής γενομένης από το 2019, θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία οι οποίες, θα βαρύνουν κάποιες κοινωνικές ομάδες, ευνοώντας κάποιες άλλες, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος,

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ελληνικής οικονομίας για σταθερότητα, επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για «παράλογες απαιτήσεις από πλευράς του ΔΝΤ, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση δεν συμφώνησε ποτέ στα επίμαχα ζητούμενα μέτρα, ενώ διαβεβαίωσε πως για τα νέα μέτρα θα ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, ίδιου δημοσιονομικού μεγέθους.

Εκτός από το ΔΝΤ, για το κλίμα της αβεβαιότητας η κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση που την κατηγορεί ότι επέλεξε πολιτική «κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» ενώ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία, που, ακόμα και αυτά, καταδεικνύουν μηδενική ύφεση για το 2016.

Πηγή: skai.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.