Quantcast
Βούτσης: Χρειάζεται επαναθεμελίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - enikonomia.gr
share

Βούτσης: Χρειάζεται επαναθεμελίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης βρίσκεται στη Ρώμη, όπου συμμετέχει στην έκτακτη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία της επετείου των εξήντα ετών από την υπογραφή των Ιδρυτικών Συνθηκών της Ρώμης. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία της παρουσίας του στη διάσκεψη αυτή, ο πρόεδρος της Βουλής θέλησε να τονίσει:

«Η παρουσία μας στην Ρώμη εστιάζεται στη διαπίστωση ότι χρειάζονται πολύ πιο ριζοσπαστικές και σε βάθος προσεγγίσεις στις αλλαγές και στην επαναθεμελίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να αποκτήσει μια πολύ μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση η οποία έχει συρρικνωθεί μέχρι και εξαφάνισης στη συνείδηση εκτεταμένων μερίδων των λαών της Ευρώπης, αλλά και για την αντιμετώπιση των τρεχόντων οικονομικών, θεσμικών, προσφυγικών και άλλων ζητημάτων, όπως είναι τα θέματα διεθνών σχέσεων. Δεν χρειάζεται μια επιφανειακή προσέγγιση και μια έκθεση ιδεών, για το πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η Ευρώπη αν συνεχίσει να υπάρχει.

Θα χρειασθεί μια ουσιαστική συζήτηση σε βάθος, για τις ίδιες τις συμφωνίες και τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μια νέα αρχιτεκτονική, που θα προσδίδει αυξημένη δημοκρατική νομιμοποίηση. Άρα είναι αυτό το σήμα που θέλουμε να δώσουμε, και στη Ρώμη, ως μια χώρα που ταυτόχρονα είναι σε επτάχρονη περιοριστική μνημονιακή πολιτική -και έχει πρόσφατα τα προβλήματα που προκύπτουν από τη στρατηγική της εκτεταμένης λιτότητας- αλλά και ως μια χώρα η οποία παρουσιάζεται ως πόλος σταθερότητας, στην ευαίσθητη γεωπολιτική περιοχή στην οποία βρισκόμαστε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.