Quantcast
Λεβέντης σε Τσίπρα: Μην επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις - enikonomia.gr
share

Λεβέντης σε Τσίπρα: Μην επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Να κάνει πίσω στα εργασιακά και να μην ζητά να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, γιατί «οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω και μπορεί να γίνουν εκλογές», κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Αφαιρέστε από το μυαλό σας και μην επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις για να διευκολύνετε την διαπραγμάτευση, γιατί οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω. Μην βάζετε αυτόν τον όρο και μην μένετε ανένδοτος, γιατί μπορεί να έχουμε εκλογές. Οι ξένοι δεν θα το δεχθούν, γιατί η ανάγκη επενδύσεων είναι άμεση» ανέφερε κ. Λέβεντης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Επιπλέον, ζήτησε να διευκρινιστεί αν οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση της συμφωνίας με τα μέτρα, έχουν την συγκατάθεση του ίδιου πρωθυπουργού.

«Αν έχουν τη συγκατάθεσή σας, αυτό σημαίνει ότι μέσα σας δεν ωρίμασε ότι η συμφωνία είναι επιτυχής» σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ενώ επιτέθηκε φραστικά τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους, κατηγορώντας τους ότι υποδεικνύουν στη κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση, δηλαδή να δεχτεί όλα τα μέτρα, τα οποία όμως -όπως είπε- δεν θα ψηφίσουν.

«Πρώτα νοικοκυρεύεις το σπίτι σου και μετά απλώνεις το χέρι σου και ζητάς δανεικά. Από το 2009 είχαμε έναν Παπανδρέου που έλεγε “λεφτά υπάρχουν”, ο κ. Σαμαράς το πρόγραμμα στο Ζάππειο και ο κ. Τσίπρας έσκισε τα μνημόνια. Λέει η ΝΔ “όσο αργούμε χάνουμε, άρα ψηφίστε τα όλα”. Δηλαδή, την προδοσία να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς θα τα εφαρμόσουμε μετά» είπε ο κ. Λεβέντης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Υγείας, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κόσμος είναι ανάστατος, υποστήριξε ότι τον επισκέπτονται στο γραφείο του πολίτες για να του ζητήσουν μέσο για τις εντατικές μονάδες, σημείωσε ότι οι γιατροί φοβούνται να συνταγογραφήσουν φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ζήτημα» το θέμα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και γηροκομείων που κινδυνεύουν να κλείσουν, επειδή δεν γίνεται συμψηφισμός των χρεών τους με τις οφειλές του Δημοσίου.

Επικριτικός εμφανίστηκε και στο θέμα της ρύθμισης για τους λογοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές, τονίζοντας ότι τα παιδιά κινδυνεύουν με ειδικές ανάγκες από τη μείωσή τους, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Σωστές αλλαγές δεν γίνονται σε μια μέρα. Χρειάζονται διαβούλευση και όχι να αποφασίζει μόνος του ο υπουργός» ανέφερε. Κριτική άσκησε ο κ. Λεβέντης και για τις τροπολογίες που -όπως είπε- η κατάθεσή τους σε άσχετα νομοσχέδια έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Τέλος, έντονη κριτική άσκησε και για τους υψηλούς μισθούς των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς, ενώ χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για την υπόθεση του προέδρου του ΔΕΣΦΑ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να τον επαναφέρει στην τάξη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.