Quantcast
ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση και κατάρτιση 10.000 ανέργων - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση και κατάρτιση 10.000 ανέργων

δημοσιεύτηκε:

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο απασχόλησης και κατάρτισης για 10.00 ανέργους αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Οι επιδοτούμενες θέσεις θα έχουν χρονική διάρκεια από 5 μήνες έως ένα έτος ενώ το πρόγραμμα θα επιχορηγεί ιδιωτικές επιχειρήσεις, που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση. Οι δικαιούχοι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων θα συμμετέχουν με την προϋπόθεση να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό ωφελούμενοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας ,αρχικής ή συνέχισης . Η εγκριθείσα επιδότηση πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας. Επίσης, οι επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση

Ως μηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών ορίζεται το μηνιαίο ποσό που αναγράφεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά (καλύπτει τυχόν νομοθετική αλλαγή). Δηλαδή, στην Α φάση η επιχορήγηση θα ισούται με το επίδομα που εισπράττει ο άνεργος 360 – 460 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση.

Για τους επιχορηγούμενους δικαιούχους λόγω μακροχρόνιας ανεργίας, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το επίδομα μακροχρονίων ανέργων και επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης οκτώ 8 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα δίνεται το επίδομα των 200 ευρώ για την μακροχρόνια ανεργία και άλλα 200 ευρώ, σύνολο 400 ευρώ το μήνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.