Quantcast
Παπαδημούλης: Όχι στην Ευρώπη α λα καρτ - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Όχι στην Ευρώπη α λα καρτ

δημοσιεύτηκε:

Όχι σε Ευρώπη «α λα καρτ», τονίζει σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη γαλλική πλατφόρμα «Mediapart».

«Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι μια Ελλάδα και μια Ευρώπη που γνωρίζουν και αντιμετωπίζουν τις προσκλήσεις χωρίς να τις βάζουν κάτω από χαλί ή να δημιουργούν συνθήκες που να επιτρέπουν και να ευνοούν πολιτικές “α λα καρτ”», αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και αφήνει αιχμές για τη στάση της Ευρώπης η οποία, όπως τονίζει, τρέχει γρήγορα όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, αλλά αργά σε θέματα όπως η εφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η καταπολέμηση της ανεργίας κ.λπ.

Στο άρθρο του επισημαίνει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το συντομότερο δυνατό με ένα συνολικό πακέτο, στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Στο ίδιο άρθρο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από την κυβέρνηση να ρίξει μεγαλύτερο βάρος σε ζητήματα καθημερινότητας και να αναπτύξει πολιτικές για να επιστρέψουν στη χώρα οι νέοι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Επίσης τονίζει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η νέα γενιά εντός της χώρας που βρίσκεται εγκλωβισμένη «μεταξύ ανεργίας και “συντήρησης” από το οικογενειακό περιβάλλον».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.