Quantcast
Βάκη: Σε κάθε μέτρο θα ψηφίζεται παράλληλα ένα αντίμετρο - enikonomia.gr
share

Βάκη: Σε κάθε μέτρο θα ψηφίζεται παράλληλα ένα αντίμετρο

δημοσιεύτηκε:

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ζητάει καθημερινά εκλογές», η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές κάθε μέρα. Η στάση της είναι αχαρακτήριστη και ανεύθυνη. Θα μπορούσα να αντιτείνω ότι και οι ίδιοι έχουν υπογράψει τη συμφωνία αυτή» τόνισε η κ. Βάκη και χαρακτήρισε «υποκριτικά και παράλογα» τα όσα ακούγονται από την αντιπολίτευση σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

«Επιρρίπτουν (η ΝΔ) τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση. Για τις παράλογες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κανένας λόγος» σχολίασε η κ. Βάκη, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στη χώρα».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση ήταν έτοιμη από τον Νοέμβριο» να κλείσει τη διαπραγμάτευση, αλλά, όπως είπε, ενώ θεωρείς δεδομένο ότι κάποια πράγματα έχουν κλείσει «έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ανοίγει την ατζέντα που έχει ήδη κλείσει».

Περιγράφοντας τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, η κ. Βάκη -μεταξύ άλλων- σημείωσε: «Τις τελευταίες μέρες και ώρες κι ενώ διαφαινόταν η κατάληξη των διαπραγματεύσεων σε συμβιβασμό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Σόιμπλε φαίνεται να επανέφεραν ακραία σενάρια στις απαιτήσεις τους σε σχέση με τα εργασιακά και τις συντάξεις. Στο πλαίσιο αυτό οι ακραίες αυτές απαιτήσεις δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτές κι έτσι απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος για τις διαπραγματεύσεις παρ’ όλο που στόχος της κυβέρνησης παραμένει η συμφωνία μέχρι το έκτακτο Eurogroup της 7ης Απριλίου, στη Μάλτα. Στη συνέχεια αυτής της εξέλιξης, συνεδριάσαμε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επιβεβαιώθηκε η προσήλωση όλων μας στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης με μηδενικό συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα με ταυτόχρονη λύση στο ζήτημα του χρέους και με εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για τη βιωσιμότητά του».

Τα ανοιχτά ζητήματα, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «τα εργασιακά, τα οποία φαίνεται να έχουν αίσια κατάληξη, το συνταξιοδοτικό και το πρόβλημα της ΔΕΗ». Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα εργασιακά, η κ. Βάκη υπογράμμισε πως «για εμάς δεν υπάρχει καμία περίπτωση για διεύρυνση του χάσματος στο επίπεδο προστασίας της εργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Διαβεβαίωσε, δε, πως με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, «σε κάθε μέτρο θα ψηφίζεται παράλληλα ένα αντίμετρο ούτως ώστε να είναι μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.