Quantcast
Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για την ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για την ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «ενεργειακή ένδεια που μαστίζει την Ευρώπη με συνέπειες τόσο στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Ο Στέλιος Κούλογλου, αφού υπογραμμίζει τον αντίκτυπο που έχει το φαινόμενο στους Έλληνες πολίτες ειδικά, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν σκοπεύει να προβεί σε νομοθετικές πράξεις και σε μέτρα που «θα τοποθετήσουν το ζήτημα στις διαστάσεις που του αρμόζουν και θα προσφέρουν ανακούφιση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», όπως είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων.

Όπως ανάφερεται στο κείμενο της ερώτησης, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα 50 έως 125 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμπολίτες μας χαρακτηρίζονται ως «ενεργειακά φτωχοί».

«Πρόκειται δυστυχώς για έναν δείκτη κοινωνικής ανισότητας, υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας, ότι «η ενεργειακή φτώχεια αφορά άμεσα την Ελλάδα της κρίσης, όπου τα μειωμένα εισοδήματα και η αύξηση φόρων ενέργειας καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτα τα νοικοκυριά».

Το ζήτημα ενεργειακής φτώχειας παρουσιάζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένα παράδοξο, καταλήγει ο κ. Κούλογλου: «Παρά το ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, δεν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει επίσημος ορισμός του, ούτε αξιόπιστοι δείκτες του, ενώ παρά τις πολλαπλές αναφορές του σε επίσημα κείμενα της ΕΕ, δεν έχουν θεσμοθετηθεί δεσμευτικά μέτρα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.