Quantcast
Σταϊνμάγερ: Για όσα έχει επωμιστεί η Ελλάδα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας - enikonomia.gr
share

Σταϊνμάγερ: Για όσα έχει επωμιστεί η Ελλάδα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας

δημοσιεύτηκε:

Δεν έχουμε τελική απάντηση στο μεταναστευτικό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η απάντηση να είναι “βελτίωση στην φύλαξη των συνόρων”. Απαιτείται ενιαία πολιτική ασύλου, τόνισε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Για τα όσα έχει επωμιστεί η Ελλάδα στην οικονομική κρίση, πρέπει να έχει τον σεβασμό μας και την εκτίμησή μας, προσέθεσε, ευχόμενος να μην μονοπωλεί τις ελληνογερμανικές σχέσεις το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα τελευταία νέα για τις διαπραγματεύσεις, ότι υπάρχει συμφωνία σε επιμέρους θέματα ανέφερε ο κ. Σταϊνμάγερ, προσθέτοντας ότι αν ισχύει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να δοθεί τέλος στην ασάφεια και την ανασφάλεια.

Επανήλθα στο λίκνο της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι πριν 50 χρόνια η Ελλάδα έχασε την Δημοκρατία, την οποία ανέκτησε, οπότε οι Έλληνες γνωρίζουν την αξία της Δημοκρατίας, κατέληξε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.

Δεν αρκούν πλέον οι μικροσυνεννόησεις μεταξύ μας. Πρέπει να δώσουμε πραγματικά λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις που μέχρι τώρα οι λαοί μας δεν άκουσαν από εμάς τόνισε, ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.


Ο κ. Σταϊνμάγερ προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στο “γερμανικό σκέλος” της, όπως είπε στο Κάσελ στην Γερμανία, ενώ αύριο θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Παυλόπουλο το “ελληνικό σκέλος” της.

Για το Brexit
«Μετά το Brexit πρέπει να ξανασυζητήσουμε, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε θετικά για την Ευρώπη και να μην θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για όλα. Η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια προσέφερε ειρήνη και σταθερότητα. Ίσως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιστά σαφές ότι κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να μην αφήσει η Ευρώπη να γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων. Εδώ συγκαταλέγονται θέματα όπως το προσφυγικό και μεταναστευτικό, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας” τόνισε ο Πρόεδρος της Γερμανίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.