Quantcast
Τζανακόπουλος: Δέσμευση της κυβέρνησης προς τους συμβασιούχους για απαλλαγή από την ιδιότυπη ομηρία τους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Δέσμευση της κυβέρνησης προς τους συμβασιούχους για απαλλαγή από την ιδιότυπη ομηρία τους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας ΔημήτρηςΤζανακόπουλος άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στη
χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.


Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη
δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο. “Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που
τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος
της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της
από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της”, συμπλήρωσε.


Παράλληλα κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής
αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προχώρησε σε μια “απαράδεκτα
θριαμβευτική και προκλητική δήλωση, που έσφυζε από χαιρεκακία εναντίον των
εργαζομένων -ομήρων που ο ίδιος και το σύστημα που υπηρέτησε και συνεχίζει να
υπηρετεί, δημιούργησαν”.


Ο κ. Τζανακόπουλος μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι:
“Θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή
των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων στους δήμους”.



Επίσης, ότι “θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ”. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι, ‘το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση”.

“Μετά την επιτυχή κατάληξη της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να υπάρξει σύντομα συνολική συμφωνία” σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

“Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ώστε να δοθεί ο αναγκάιος χρόνος στους θεσμούς να συντάξουν την έκθεση συμμόρφωσης η οποία αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά στο προσεχές Eurogroup” επεσήμανε ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ώστε να αποφασισθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα ενεργοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.

“Ευελπιστούμε ότι η δυναμική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, θα οδηγήσει σε μια συμφωνία για σε αυτό το ζήτημα, είτε ιδανικά στο ερχόμενο Eurogroup, είτε λίγες μέρες μετά αν παραστεί ανάγκη περαιτέρω διαβούλευσης” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι γίνεται προκειμένου ο Πρωθυπουργός να συμμετάσχει στις εργασίες του One Belt One Road, αντικείμενο του οποίου είναι, όπως τόνισε, «οι νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται στο ‘δρόμο του Μεταξιού’ και μεταφράζεται σε ένα project της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις ύψους 1 τρισ. ευρώ την επόμενη 10ετια σε μια σειρά από χώρες».

Ο Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι θα υπογραφεί, ελληνοκινεζική συμφωνία για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά από θέματα όπως ενέργεια, ψηφιακή πολιτική, νέες τεχνολογίες, υποδομές και χρηματοπιστωτικός τομέας.

Κατά την παρουσία του στην κινεζική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι στο περιθώριο του φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, θα έχει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.