Quantcast
Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα

δημοσιεύτηκε:

«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και εξηγεί: «Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά. Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες. Θα είναι το μήνυμα γι’ αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη».

Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έλλειπε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, ότι βρισκόταν σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη και επέστρεψε για να μας σώσει», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Θέλει να ξεχάσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπουργός της ΝΔ, με σημαντικό ρόλο στο κατάντημα της χώρας. Θέλει να ξεχάσουμε τις ελιτ που εκπροσωπεί και τις πολιτικές ομάδες που συμμετείχε και συμμετέχει. Επαίρεται ότι εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα, που δεν γνώρισε ποτέ. Επαίρεται ότι εκπροσωπεί το νέο μεταρρυθμιστικό κομμάτι της πολιτικής, όταν προέρχεται από τις δυνάμεις του νεποτισμού, του παλαιοκομματισμού και του επαγγέλματος “πολιτικός”».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη ο πρόεδρος της ΝΔ «αντιλαμβάνεται ως φερετζέ τα αντίμετρα, γιατί δεν έχει τα βιώματα να κατανοήσει τον πόνο και τις ανάγκες του λαού μας, είτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο δημόσιο, είτε είναι στην ανεργία».


Αναφερόμενος στο θέμα της γραβάτας και απαντώντας στην ερώτηση αν η χώρα θα αλλάξει σελίδα και αν ο κ. Τσίπρας θα φορέσει τελικά γραβάτα είπε: “με τη διευθέτηση του χρέους η χώρα αλλάζει σελίδα. Η κατάταξη της οικονομίας μας θα αναβαθμιστεί και το τραπεζικό σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει σε άλλες συνθήκες, που δεν πνίγουν τις ελληνικές εταιρείες. Θα ζήσουμε ακριβώς την αντίστροφη πορεία από τα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα χρόνια που κάθε δύο μήνες ενημερωνόμαστε για την κατάταξη της ελληνικής οικονομίας σε χειρότερη θέση, την αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων και την απώλεια του 25% του ΑΕΠ. Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα. Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.