Quantcast
Καφαντάρη: Δεν μπορεί η σταθερότητα να θυσιάζεται στις σκοπιμότητες του Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Καφαντάρη: Δεν μπορεί η σταθερότητα να θυσιάζεται στις σκοπιμότητες του Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμησή της ότι στις 15 Ιουνίου θα προκύψει συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα για το χρέος, εκφράζει με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και πλέον είναι η σειρά των θεσμών να εκπληρώσουν τις δικές τους. «Είναι θέμα και Δημοκρατίας η τήρηση των συμφωνηθέντων, που αποτελούν θέληση των κρατών -μελών της ΕΕ» τονίζει. Εκτιμά επίσης, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, λόγω «θολού» τοπίου και πρόθεσης μετάθεσης της λύσης του χρέους για αργότερα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σημειώνει ότι δεν αποσαφηνίστηκε ούτε η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχει περίπτωση να μετατεθεί η όποια λύση για μετά τις γερμανικές εκλογές η Χαρά Καφαντάρη υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η διαρκής αναβλητικότητα για λήψη απόφασης σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος της Ελλάδας, είναι πρόβλημα και για την συνοχή της Ευρώπης. «Δεν μπορεί η ευρωπαϊκή σταθερότητα να θυσιάζεται στις εκλογικές σκοπιμότητες του κ. Σόιμπλε», είναι το δηκτικό της σχόλιο.

Απαντώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης, λέει πως οι επικρίσεις έχουν μικροπολιτικό υπόβαθρο ενώ της καταλογίζει σκόπιμες παραποιήσεις των θέσεων της κυβέρνησης. Πάντως χαρακτηρίζει θετική τη στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για το χρέος. «Η θέση της χώρας μας στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς θα ήταν καλύτερη σήμερα, αν η αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα συνέβαλε κριτικά και με προτάσεις στο εθνικό αυτό ζήτημα» τονίζει στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει εξάλλου ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει μια δύσκολη συμφωνία, αλλά με την κοινωνία όρθια και προσθέτει πως «πέρα από τις διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη είναι προτεραιότητα».

Καταλήγοντας στη συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται για τις εξελίξεις στην Ε.Ε στη σκιά του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μεγάλη Βρετανία, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο των ακροδεξιών λύσεων. Η Χαρά Καφαντάρη δηλώνει πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση καθώς έχει μια Αριστερή κυβέρνηση που επιδιώκει μέσα από συνεργασίες των χωρών του Νότου και με παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, να αναδείξει τις «ξεχασμένες» αξίες της Ευρώπης. Πάντως τονίζει ότι οι όποιες αλλαγές στην Ευρώπη βρίσκονται στα χέρια των λαών της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.