Quantcast
Μητρόπουλος: Ο Σόιμπλε σέρνει την κυβέρνηση σε βέβαιη ταπείνωση - enikonomia.gr
share

Μητρόπουλος: Ο Σόιμπλε σέρνει την κυβέρνηση σε βέβαιη ταπείνωση

δημοσιεύτηκε:

“Ο Σόιμπλε σέρνει την κυβέρνηση σε βέβαιη ταπείνωση. Ταφόπλακα για την ελάφρυνση του χρέους το Eurogroup της 25-5-2016. Ιδού το μοιραίο κείμενο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, “η αποκάλυψη των διαλόγων κατά το πρόσφατο Eurogroup της 22-5-2017, που διέψευσε παταγωδώς όλες τις προσδοκίες της κυβέρνησης, κατέδειξε ότι το ζήτημα του χρέους είχε χαθεί οριστικώς, ήδη από τον Μάιο του 2016, δηλαδή από το Eurogroup της 25-5-2016”.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει:

“Την απόφαση αυτού του Eurogroup επικαλείται όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ.Σόιμπλε. Αυτό επικαλέστηκε και στο πρόσφατο Eurogroup της 22-5-2017 και τίναξε τη σύσκεψη «στον αέρα», δηλώνοντας χαρακτηριστικά, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε, ότι «Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μια καινούργια εντολή. Άρα η βάση μας πρέπει να είναι αυτή» (εννοεί του Μαΐου 2016).

Η κυβέρνηση σύρεται με δική της ευθύνη σε νέα βέβαιη ταπείνωση, αφού αυτή ήταν που:

-αναγνώρισε ολόκληρο το χρέος ως νόμιμο και οφειλόμενο με την απόφαση της 12-7-2015!

-υποσχέθηκε με την ίδια απόφαση την έγκαιρη και ολοσχερή εξόφλησή του!

-παραιτήθηκε ρητά και αμετάκλητα από την ονομαστική διαγραφή του και

-υποθήκευσε τον εθνικό πλούτο ως εγγύηση προς τους δανειστές για την εξόφλησή τους!

Με τέτοια κυβέρνηση η χώρα οδηγείται σε νέα ταπείνωση!

Η υπογραφή της απόφασης του Eurogroup της 25-5-2016 και από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ.Τσακαλώτο, έβαλε ταφόπλακα στο ζήτημα μιας επωφελούς ελάφρυνσης του χρέους υπέρ του λαού. Όπως τα βραχυπρόθεσμα, έτσι και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που τυχόν ληφθούν στα πλαίσια της συμφωνίας του Μαΐου 2016, θα είναι μόνο επ’ωφελεία των δανειστών.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον λαό άμεσα.

Οφείλει να συνεννοηθεί και με τα άλλα κόμματα του μνημονιακού τόξου που είναι το ίδιο συνυπεύθυνα για το εθνικό αδιέξοδο.

Οφείλει να αναζητήσει λύσεις υπέρβασης, αν μπορεί. Άλλως ο δρόμος της παραίτησής της και των εκλογών είναι η μόνη λύση!»

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.