Quantcast
Μοσκοβισί σε FT: Μια συμφωνία σήμερα δεν είναι μόνο δυνατή, είναι απαραίτητη - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί σε FT: Μια συμφωνία σήμερα δεν είναι μόνο δυνατή, είναι απαραίτητη

δημοσιεύτηκε:

Δυνατή και αναγκαία χαρακτήρισε την επίτευξη μιας συμφωνίας για την Ελλάδα σήμερα, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

«Μια συμφωνία σήμερα δεν είναι μόνο δυνατή, είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Οι πολίτες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης απλά δεν θα μπορούσαν να το καταλάβουν εάν ύστερα από τόσους πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς και απτής προόδου, το Eurogroup δεν καταλήξει και πάλι σε μια συμφωνία».

Διπλωμάτες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι, εκτός απροόπτου, είναι ορατή μια συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ανέφερε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν θα τραβήξουν έως τη νύχτα καθώς καθορίζονται οι λεπτομέρειες.

Οι συνομιλίες «πλησιάζουν σε κοινό έδαφος», δήλωσε χθες αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. «Η ιδέα δεν είναι μόνο να επιτραπεί στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις βραχυπρόθεσμες δανειακές της υποχρεώσεις αλλά να δοθεί κάποια ορατότητα στον ελληνικό λαό και τους επενδυτές» για το τι μέλλει γενέσθαι, δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αξιωματούχος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.