Quantcast
Πλακιωτάκης στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί για τα νέα μέτρα - enikonomia.gr
share

Πλακιωτάκης στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί για τα νέα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

“Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που φόρτωσε τον ελληνικό λαό” είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν η επίκληση του αιτήματος των εκλογών υποχωρεί μετά τη συμφωνία και το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup και αντικαθίσταται από ένα αίτημα πολιτικής αλλαγής ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε μεταξύ άλλων ότι “το μόνο που κέρδισε η κυβέρνηση είναι πολιτικός χρόνος. Στην ουσία, το μόνο θετικό είναι ότι έκλεισε η αξιολόγηση από εκεί και πέρα δεν πήρε τίποτα ούτε όσον αφορά το χρέος, ούτε βέβαια την ποσοτική χαλάρωση. Η δόση που πήρε είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και με βάση τα χρηματοδοτικά προγράμματα του τρίτου μνημονίου” και πρόσθεσε:

“Όταν αυτήν τη στιγμή 14 δισ. έχει υφαρπάξει η κυβέρνηση από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης και όταν δεν υπάρχει καμία προοπτική επίλυσης του χρέους παρά μόνο υποσχέσεις μετά τη λήξη του προγράμματος, αντιλαμβάνεστε ότι καμία προοπτική ουσιαστικά δεν υπάρχει για τον τομέα της ανάπτυξης, έναν τομέα που σχετίζεται με την πραγματική οικονομία και βεβαίως με το κλίμα στην αγορά. Κανένα κέρδος από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που φόρτωσε τον ελληνικό λαό των 5 δισ. ευρώ, σωρευτικά 14,5 δισ. ευρώ μέτρα”.

“Τα μέτρα των 5 δισ. ευρώ είναι αποκλειστικό θέμα της διαπραγματευτικής καθυστέρησης του κ. Τσίπρα. Είναι ένα αποκλειστικό επίτευγμα της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Αυτή είναι η πραγματικότητά… Είναι γεγονός ότι το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών. Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που χρειάζεται είναι μία νέα πολιτική και αυτή η κυβέρνηση ούτε την πιστεύει, ούτε μπορεί να την υλοποιήσει” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.