Quantcast
Πετρόπουλος: Θα εντείνουμε τους ελέγχους για να χτυπήσουμε την ανασφάλιστη εργασία - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Θα εντείνουμε τους ελέγχους για να χτυπήσουμε την ανασφάλιστη εργασία

δημοσιεύτηκε:

«Θα εντείνουμε ελέγχους για να χτυπήσουμε ανασφάλιστη εργασία», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, υπεύθυνος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συμπράξουν όλοι για να “χτυπηθεί” αυτό το φαινόμενο.

Διέψευσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “ψαλίδι” στον κοινωνικό τουρισμό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «θα επεκτείνουμε τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού σε μια έκταση, η οποία δεν είχε προηγούμενο». Ερωτηθείς για τον αριθμό των ωφελουμένων από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι, θα είναι ακόμα περισσότεροι οι ωφελούμενοι σε σχέση με πέρυσι. «Δεν υπάρχει θέμα να περιορίσουμε. Να επεκτείνουμε θέλουμε, όχι να περιορίσουμε. Υπάρχουν τα κονδύλια και θα το κάνουμε», τόνισε.

Σε σχέση με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ακύρωση των συντάξεων που εκδόθηκαν από 1η Ιανουαρίου του 2015, ο υφυπουργός επισήμανε πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» και πρόσθεσε: «Αυτό που είπαμε είναι ότι συντάξεις, οι επικουρικές, οι οποίες υπολογίστηκαν με βάση λάθος διατάξεις θα διορθωθούν, δεν θα ανακληθούν».

Ο κ. Πετρόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πλεόνασμα που έχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. «Έχουμε», είπε, «17,83% αύξηση στην εισπραξιμότητα στους μισθωτούς, έχουμε μια πάρα πολύ καλή αύξηση και στους μη μισθωτούς, που ξεπερνάει το 65%, θεωρώ ότι θα ξεπεράσει το 70% όταν θα έχουμε την πλήρη έκδοση των αποδείξεων πληρωμής εισφορών από τους μη μισθωτούς συνολικώς έχουμε πετύχει τόσο καλό αποτέλεσμα εσόδων που έχουμε πλέον και την ευχέρεια, την πολυτέλεια θα έλεγα, αυτόν τον μήνα να μην βγάλουμε τις αποδείξεις πληρωμής εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βεβαίως, όσοι κατέβαλαν εισφορές τον μήνα Μάιο, μπορούν το ίδιο ποσό να το καταβάλουν γιατί αυτό (το ποσό) θα τους έρθει στον κύριο όγκο ασφαλισμένων», πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.