Quantcast
Μπουτάρης στον Realfm 97,8: Σαχλαμάρες οι αντιδράσεις για τους ιδιώτες - enikonomia.gr
share

Μπουτάρης στον Realfm 97,8: Σαχλαμάρες οι αντιδράσεις για τους ιδιώτες

δημοσιεύτηκε:

Στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων της πόλης από ιδιώτες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης απαντώντας σε όσους λένε ότι λειτουργεί ως ‘λαγός’ προκειμένου να μπουν οι ιδιώτες στην καθαριότητα ανέφερε: “Λένε σαχλαμάρες. Εγώ εξαρχής έχω πει, από την πρώτη ημέρα που παραλάβαμε τον δήμο και είχαμε δύο χρόνια μεγάλη ταλαιπωρία, εξαιτίας του ΠΑΜΕ τότε, για την ανανέωση του στόλου, καταφέραμε και κάναμε την ανανέωση και έχω πει εξαρχής ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη από προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό θα πει ότι χρειαζόμαστε γύρω στα 700-800 άτομα και αυτά είναι για πάγιες ανάγκες. Δεν μπορώ να έχω 8μηνα, τα οποία είναι παράνομα, να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η κυβέρνηση, όχι αυτή μόνο, όλες οι κυβερνήσεις, σφυράνε κλέφτικα και ανακυκλώνουν αυτή την ανεργία και δεν αφήνουν τους δήμους να κάνουν τη δουλειά τους”.

Στο ερώτημα εάν φοβάται ότι τα ίδια λέει και η ΝΔ για το θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: “Εγώ δεν θα πέσω σε πολιτικά παιχνίδια. Ούτε σε κομματικά παιχνίδια. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λέει ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε κανένας. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το ότι δεν μπορεί το ΠΑΜΕ, γιατί αυτοί παρακινούν όλη αυτή την κατάσταση και ο συντεχνιασμός που επικρατεί να κάνει του κεφαλιού του και να επιβάλλει την άποψή του” και πρόσθεσε:

“Η συντεχνία των εργαζομένων στην καθαριότητα, ΠΟΕ-ΟΤΑ για να το πω πιο χοντρά, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της. Μόνο το συμφέρον της. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Η πόλη έχει ανάγκη”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.