Quantcast
Μητσοτάκης: Πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα… 5-0 - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα… 5-0 – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την οικονομία.

«Αποτύχατε δυστυχώς και στους πέντε στόχους που βάλατε. Στη σύγκριση, πραγματικότητα εναντίον Τσίπρα, το σκορ είναι 5-0», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι πρόδωσε το μέλλον της χώρας.

«Με βάση τους στόχους που είχατε θέσει εσείς, η αποτυχία σας είναι καθολική», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση διάβασε λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς.

«Οι πολιτικές ισορροπίες δεν θα επέτρεπαν να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για το χρέος πριν από τις γερμανικές εκλογές. Επιλέξατε να συνδέσετε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με μια λύση για το χρέος. Αντί να κάνετε το αντίθετο. Και φάγατε τα μούτρα σας. Αναγκαστήκατε και δεχθήκατε όλα τα πρόσθετα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ και δεν εξασφαλίσατε τίποτα ουσιαστικό για το χρέος. Φοβάμαι ότι μετά το 2015 θα πάρετε ξανά το βραβείο της καλύτερης διαπραγμάτευσης και το 2016 και το 2017» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «θράσος» του κ. Τσίπρα να συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία με αυτή του 2014.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο τέλος του 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση, είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το χρέος τότε το ΔΝΤ το θεωρούσε βιώσιμο, η χώρα είχε ισχυρό τραπεζικό σύστημα και είχε βγει στις αγορές δύο φορές.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την σημερινή εικόνα της οικονομίας, είπε ότι έχουμε συμπληρώσει δύο χρόνια με capital controls και η οικονομία έχει κατρακυλήσει.

«Βάλατε την οικονομία στο γύψο όπως πάτε να κάνετε και με την ελληνική δημοκρατία…Η πολιτική σας έχει το δικαίωμα σε κάποιους να ισχυρίζονται ότι η χώρα δεν έχει μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική. Οι Έλληνες δεν δουλεύουν πια για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά για το κράτος. Αφαιρέσατε από την τσέπη τους ένα μήνα δουλειάς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Οι πολίτες σας γυρίζουν την πλάτη κύριε Τσίπρα. Δεν προσδοκούν τίποτα από εσάς. Η τελευταία τριετία προκάλεσε ένα βαθύ τραύμα στην ελληνική οικονομία και θα χρειαστούν πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς για να αποκατασταθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η διαπραγμάτευση έγινε χωρίς εσάς . Όταν οι άλλοι έλυσαν τις δικές τους διαφορές και κατέληξαν σε συμβιβασμό είπαν «αυτό είναι πάρτε το».

Εάν η χώρα στέκεται όρθια ύστερα από τρία μαύρα χρόνια, είπε ο κ Μητσοτάκης, αυτό οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης.

«Η πρώτη μας μέριμνα είναι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα. των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς. Των ξένων προς τους Έλληνες. Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν τους διώχνουμε όπως κάνατε συστηματικά εσείς», επεσήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα απευθύνει προσκλητήριο σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πολιτικής και υπογράμμισε ότι «θέλουμε να αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής».

«Εμείς έχουμε μια διαφορά με εσάς. Έχουμε μια πολιτική για την οικονομία και ένα όραμα για την Ελλάδα όχι για την εξουσία. Η αποστολή μας είναι να ξαναπάρουμε τα ηνία μιας χώρας που τη σέρνετε από διαπραγμάτευση σε διαπραγμάτευση με ταπεινωτικά αποτελέσματα με μόνο στόχο να κερδίσετε ένα ακόμη εξάμηνο στην κυβέρνηση.

«Το μέλλον δεν μπορεί άλλο να σας περιμένει. Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά κινδύνου όσο εσείς βρίσκεστε στην εξουσία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για Καμμένο και Πολάκη

Στην αρχή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή , λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης, πρόσθεσε, αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε συγκεκριμένο στον Πάνο Καμμένο τονίζοντας ότι «το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων, προφανώς κ. Τσίπρα τα επιδοκιμάζετε αυτά και ταυτίζεστε μαζί του».

Επίσης, διερωτήθηκε αν ο κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους ακαταλόγιστο; «Μπορεί να υποτιμά τα στελέχη των ΕΔ; Να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα λες και είναι το χόμπι του; Το παιχνίδι του; Μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών», είπε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικά ανεύθυνο και θεσμικά χυδαίο και συμπληρώνοντας πως με κάθε ευκαιρία ασκεί πίεση στη δικαιοσύνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμη ότι οι αναρτήσεις του είναι γραφικές, αλλά οι επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη υπόθεση.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.