Quantcast
Καμμένος: Με όρους διαφάνειας η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Με όρους διαφάνειας η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

δημοσιεύτηκε:

Μακροχρόνια εκμίσθωση, με όρους διαφάνειας, με όρους προστασίας της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας αλλά και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και σε καμία περίπτωση πώληση, είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση περιοχών επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για το ενδεχόμενο πώλησης της νήσου των Φλεβών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει κατ΄αρχήν ότι οι νήσοι Φλέβες και Φλεβοπούλα ευρίσκονται στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ). Όπως επισημαίνει ο υπουργός, η αξιοποίηση των περιοχών θέματος από επενδυτικής πλευράς, άπτεται των αρμοδιοτήτων του ΤΕΣ και της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων του ΥΠΕΘΑ. «Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο πραγματοποιείται έρευνα αγοράς προκειμένου να διεξαχθεί δημόσιος ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση εν λόγω περιοχών και σε καμία περίπτωση για πώληση» αναφέρει ο Πάνος Καμμένος και διευκρινίζει ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα αποφασιστεί όταν κριθεί ότι υπάρχει ώριμο επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώνω ότι κυρίαρχη επιδίωξη είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ να διασφαλίσει πρωτίστως την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα της χώρας, σε συνδυασμό με τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, χωρίς φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, πάντοτε προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Στελεχών τους, καθώς και την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος» αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Πάνος Καμμένος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.