Quantcast
«Πόλεμος» κυβέρνησης - δικαστών - enikonomia.gr
share

«Πόλεμος» κυβέρνησης – δικαστών

δημοσιεύτηκε:

Νέο κύκλο αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τις συνεχείς επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστών. 

Οι εισαγγελείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, θέτοντας ευθέως θέμα Δημοκρατίας και υπογραμμίζοντας ότι εν λόγω δηλώσεις και αναφορές «βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Στο μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δηλώνει ότι «κομμάτι της Δικαιοσύνης υπερβαίνει το θεσμικό του ρόλο και παρεμβαίνει στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας», ενισχύοντας ουσιαστικά την κριτική που άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε μια σκληρή ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες τις επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, θέτει ευθέως θέμα Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι εν λόγω δηλώσεις και αναφορές «βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.