Quantcast
Σκουρλέτης: Προτεραιότητα η αποτύπωση των θετικών οικονομικών στοιχείων στην κοινωνία - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Προτεραιότητα η αποτύπωση των θετικών οικονομικών στοιχείων στην κοινωνία

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή του ότι η χώρα μπαίνει σε θετική πορεία εκφράζει με εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Περιγράφει την αλλαγή φιλοσοφίας της κυβέρνησης για το νέο παραγωγικό μοντέλο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. Αναφερθείς στο πρώτο περιφερειακό συνέδριο, υπογραμμίζει πως δεν επιλέχθηκε τυχαία η έναρξη να γίνει στην Κοζάνη, την «ενεργειακή καρδιά» της Ελλάδας καθώς η χώρα έχει βάλει τα θεμέλια για να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι σημαντική θα είναι και η θέση της ΔΕΗ.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η αποτύπωση στην κοινωνία των όποιων θετικών οικονομικών στοιχείων, αναφέρει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Σκουρλέτης. Στοιχεία και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δημιουργούν ελπιδοφόρα εικόνα σημειώνει και υπογραμμίζει πως αυτή η εικόνα θα πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένα μεγέθη για να επηρεάσει θετικά τη ζωή των πολιτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επίσης αναφέρεται στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και αφορά τους συμβασιούχους του Δημοσίου με το οποίο θα αποκατασταθεί η εργασιακή τους σχέση. Τονίζει πως θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό με τα πολιτικά κόμματα αλλά και στο εξωτερικό με τους δανειστές ώστε να τους εξηγηθεί πως δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις.

Τέλος, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη απαίτηση του Δ.Ν.Τ για νέα μέτρα με αιχμή το ζήτημα των απεργιών, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτό χρήζει αποσαφήνισης καθώς ορισμένα θέματα μπορεί να ακούγονται ουδέτερα, αλλά στην πράξη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα στην απεργία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.