Quantcast
Παπαδημούλης σε ΕΕ: Προστατεύστε τα κράτη-μέλη από τα προϊόντα κατώτερης ποιότητας - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης σε ΕΕ: Προστατεύστε τα κράτη-μέλη από τα προϊόντα κατώτερης ποιότητας

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση στην Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των φύλων της ΕΕ, σχετικά με «τα τρόφιμα διπλής ποιότητας» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε στην Επίτροπο κ. Γιούροβα ότι «κρίνεται απαραίτητο να αμφισβητηθεί η πρακτική μεγάλων εταιρειών τροφίμων, που πωλούν σε ορισμένες χώρες της ΕΕ προϊόντα τα οποία είναι κατώτερης ποιότητας».

H Κομισιόν, με τη σειρά της, απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή μέσω της αρμόδιας Επιτρόπου της Β. Γιούροβα, υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες της Επιτροπής συναντήθηκαν με Αρχές προστασίας των καταναλωτών και τόνισε ότι οι εν λόγω Αρχές είχαν τη βέλτιστη εμπειρογνωμοσύνη για να εκτιμήσουν τυχόν παραπλανητικές πρακτικές και πως έχει καλέσει όλα τα κράτη-μέλη να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Η κ. Γιούροβα διαβεβαίωσε ότι πως «οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα αναλύσουν τα δεδομένα και τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών για τη συνεδρίαση του φόρουμ υψηλού επιπέδου για την καλύτερη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού με τρόφιμα».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε να ενημερωθεί πώς σκοπεύει η Επιτροπή να προστατεύσει τους καταναλωτές στα κράτη μέλη από μη ενιαία πρότυπα εντός της Ένωσης και από προϊόντα κατώτερης ποιότητας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.