Quantcast
Guardian: Οι πολίτες στην Ελλάδα δεν βλέπουν φως στο τούνελ - enikonomia.gr
share

Guardian: Οι πολίτες στην Ελλάδα δεν βλέπουν φως στο τούνελ

δημοσιεύτηκε:

Εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα και τα βάρη που σηκώνει η ελληνική κοινωνία φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του ο Guardian. Όπως αναφέρεται, μπορεί να έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη βρετανική εφημερίδα, ωστόσο η φράση «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας» αντηχεί ακόμη στα αυτιά των Ελλήνων που αγωνίζονται να βγάλουν τα προς το ζην.

Στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, παρατίθενται ιστορίες καταστηματαρχών που βλέπουν τη δουλειά τους να έχει μειωθεί δραματικά στα χρόνια της κρίσης, χωρίς να υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο: «Ελληνική κρίση χρέους: Οι πολίτες δεν βλέπουν φως στο τούνελ», επισημαίνεται μεταξύ άλλων:



«Η Αθήνα, όπως τα περισσότερα αστικά κέντρα, έχει πληγεί περισσότερο από μια κρίση που έφερε το ΑΕΠ της χώρας σε συρρίκνωση 26%. Μελέτη της ΔιαΝΕΟσις διαπίστωσε ότι το 15% του πληθυσμού- ή αλλιώς 1.647.703 άτομα -βρέθηκε το 2015 κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας. Το 2009 ο αριθμός αυτός δεν ξεπέρασε το 2,2%. Ο καθαρός πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών υποχώρησε κατά 40% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Η ανεργία, η πιο ολέθρια συνέπεια της λιτότητας, κυμαίνεται γύρω στο 22%, μακράν το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, παρά την πτώση κατά 5% τα τελευταία δύο χρόνια».



«Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως έχει στρίψει στη γωνία, όμως οι πολίτες δεν το έχουν ακόμη ζήσει», αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian που προσθέτει: «Παρόλο που τα χειρότερα έχουν τελειώσει όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, λίγοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεφύγει από ένα τέταρτο μνημόνιο, τέταρτο σχέδιο διάσωσης, ακόμη και αν η Αθήνα ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, όταν το τρέχον πρόγραμμα -που χρηματοδοτείται από το ΔΝΤ- θα τελειώσει τον Αύγουστο του επόμενου έτους».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.