Quantcast
Τσίπρας: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί – Μητσοτάκης: Χρειάζεστε διακοπές κύριε Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί – Μητσοτάκης: Χρειάζεστε διακοπές κύριε Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Η ένταση δεν έλειψε σήμερα από το κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα», στην Ολομέλεια της Βουλής. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την Παιδεία, αλλά και για άλλα ζητήματα τις κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως οι πολλές άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια που κατατίθενται.

«Για τις τροπολογίες τις τελευταίας στιγμής, όταν αυτή η κατηγορία εκστομίζεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της που κυβέρνησαν τον τόπο κατά τα προηγούμενα έτη, έτη κατά τα οποία η χώρα βρέθηκε όπως και τώρα στην αυστηρή παρακολούθηση των δανειστών ακούγεται εξαιρετικά υποκριτικό. Στο σπίτι του κρεμασμένου λέει μία παροιμία. Ξεχάσατε ότι νομοθετούσατε σχεδόν αποκλειστικά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; γελάτε; θα τα ακούσετε όμως τώρα. Και μην εξάπτεστε γιατί βλέπω πολλά νεύρα έχετε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί», είπε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, με την τελευταία φράση του οποίου να προκαλεί μεγάλη ένταση στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Γιατί τόσα νεύρα, τι έχετε πάθει;» ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:


«Από τότε που έκλεισε η β’ αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία και μία συμφωνία για το χρέος που ανοίγει δρόμους και άνοιξαν οι δρόμοι με την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, δίνετε την αίσθηση, εσείς και οι βουλευτές σας, ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα, σημείωσε ότι μέσα σε ενάμιση μήνα έχει ζητήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές: «Μία για τον Καμμένο -δεν ξέρω αν επιμένετε αλλά τη ζητήσατε, μία για τον Βαρουφάκη ξανά ενώ η πρότασή σας είχε απορριφθεί σε προγενέστερη φάση, και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας». «Είναι εξαιρετικό ρεκόρ, συνεχίστε έτσι», σχολίασε σκωπτικά.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν είναι μόνο οι εξεταστικές που ζητάτε -πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για τα σημαντικά ζητήματα του παρόντος όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούμε- είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας». «Ζητήσατε πριν από μία εβδομάδα από τα αυτοδιοικητικά στελέχη σας να μποϊκοτάρουν μία διαδικασία (σ.σ. τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια) που αφορά στην αυτοδιοίκηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση τους, επειδή θα ήταν εκεί ο πρωθυπουργός. Ακόμα-ακόμα δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό στα στελέχη σας και στον ίδιο τον ανιψιό σας. Τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας, εμείς θα έπρεπε να ξινίζουμε το πρόσωπό μας με μία αντιθεσμική συμπεριφορά», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε, ακόμη, στον κ. Μητσοτάκη ότι έφτασε στο σημείο να χάσει και κάθε ίχνος της αστικής ευγένειας που τον διακρίνει κατά τα άλλα, όπως είπε. «Φτάσατε στο σημείο την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές να μου απευθύνετε ύβρεις, ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης», υπογράμμισε.

«Τα νεύρα δεν κάνουν καλό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τον πρόεδρο της ΝΔ και τον «παρότρυνε» αντί να ανακαλύπτει κάτι κάθε τόσο και να ζητά μία εξεταστική κάθε δεκαπέντε μέρες, «μήπως να φτιάχνανε στην Πειραιώς μία εξεταστική επιτροπή για να ανακαλύψετε την αιτία που σας προκαλεί τόσα νεύρα;». «Γιατί τα νεύρα, στο τέλος, δεν θα σας οδηγήσουν σε καλό», κατέληξε.

«Νομίζω κύριε Τσίπρα χρειάζεστε επειγόντως διακοπές. Είναι κακό στην πολιτική να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ και όταν απαξιώνεται η διαδικασία της άσκησης εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία τότε καταλαβαίνω δυστυχώς το πόσο έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», είπε αρχικά στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Είναι κακό να προσέρχεστε στην Εθνική αντιπροσωπεία τόσο αδιάβαστος. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι και σε προηγούμενες εποχές έγινε κατάχρηση της διαδικασίας των εμπρόθεσμων η εκπρόθεσμων τροπολογιών. Εσείς όμως κύριε Τσίπρα έχετε ξεπεράσει κάθε όριο, είπε χαρακτηριστικά και στην συνέχεια κατέθεσε ένα μεγάλο πάκο με χαρτιά στα πρακτικά, ο οποίος αφορούσε το σύνολο των τροπολογιών που έχει καταθέσει η κυβέρνηση».

Ακόμα, αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη και στις προτάσεις για εξεταστικές της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τεράστια ευθύνη για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο, μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχετε εσείς που συνεργαστήκατε μαζί του και τον ανεχτήκατε, είπε για τον κ. Βαρουφάκη».

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.