Quantcast
"Kόλαση" φωτιάς σε Κάλαμο και Βαρνάβα - enikonomia.gr
share

“Kόλαση” φωτιάς σε Κάλαμο και Βαρνάβα

δημοσιεύτηκε:

Εικόνα αποκάλυψης είναι αυτή που παρουσιάζουν τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Κάλαμος και ο Βαρνάβας, στον οποίο έφτασε το μέτωπο που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο.



Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ που προωθούν τη φωτιά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ νωρίτερα οι φλόγες είχαν φτάσει σχεδόν στην παραλία.
«Καίγονται τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν τις 6 το πρωί η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου.

Όπως εξήγησε το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό, όπου για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.


Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πέντε ελικόπτερα.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στο έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι λόγω και της μεγάλης φλόγας και της πυκνής καύσιμης ύλης λόγω του πευκοδάσους δεν μπορούν να ελέγξουν τη φωτιά.

Στην περιοχή Καλάμου και Αγίων Αποστόλων το βράδυ εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ στον Βαρνάβα η φωτιά απείλησε σπίτια. Αυτή τη στιγμή καίει δασώδη περιοχή μεταξύ του στρατοπέδου των ΧΟΚ και της παραλίας, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν ζητήσει από όσους βρίσκονται στην παραλία να παραμείνουν εκεί και να μην επιχειρήσουν να ανέβουν προς το χωριό, υπό τον φόβο εγκλωβισμού τους στις φλόγες.

Ο Δήμος Ωρωπού έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκολυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρεται: «Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά».



Η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στον Realfm 97,8 για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Στην κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική είναι σε εξέλιξη. Έχει μία μεγάλη περίμετρο… Επίγειες δυνάμεις 68 οχήματα, 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντικά οχήματα και 22 οχήματα από τους δήμους και από την περιφέρεια και κάποια μηχανήματα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ περιτροπής” είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ερωτηθείσα εάν χρειάζεται η περαιτέρω ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων η Επιπυραγός απάντησε μεταξύ άλλων ότι “διατίθεται ότι είναι δυνατό σε εναέρια μέσα. Όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν μπορούν να επιχειρούν ταυτόχρονα, γιατί έχουν κάποιους χρόνους που πρέπει να γυρίσουν να ανεφοδιαστούν και να ελεγχθούν. Εκείνη την ώρα πρέπει να πετάξουν κάποια άλλα, για να καλύψουν το δικό τους το κενό, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μαζί”.

“Στη Ζάκυνθο και εκεί οι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη. Στην Κεφαλονιά υπάρχουν κάποιες πυρκαγιές, αλλά δεν είναι ανησυχητικές. Το βάρος έχει πέσει στην Αττική και στη Ζάκυνθο”

Ακούστε το ηχητικό:

Πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα στον Realfm 97,8: Καίγεται στρατόπεδο στον Βαρνάβα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Realfm 97,8 η πρόεδρος της κοινότητας,Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, στις φλόγες έχει παραδοθεί στρατόπεδο στον Βαρνάβα.

Σύμφωνα με την κ.Ασημακοπούλου το στρατόπεδο εκκενώθηκε χθες.

“Αυτή την ώρα καίγεται το στρατόπεδο που είχε γλιτώσει χθες… Καίγεται ένα από τα στρατόπεδα του Βαρνάβα, όχι το κεντρικό, ένα από τα στρατόπεδα” δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου.

“Στο στρατόπεδο έχει αναζωπύρωση και γίνεται πανικός και το δεύτερο μέτωπο είναι στην παραλία” σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα.

Ερωτευθείσα εάν γνωρίζει κάτι νεότερο για το αγνοούμενο άτομο ανέφερε “όχι ακόμα, θα έχουμε σε λίγο και μάλλον είναι θετικό. Μάλλον κάποιος τον είδε”

Ακούστε το ηχητικό:

Νωρίτερα, η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου δήλωσε ότι ένα σπίτι στα όρια του οικισμού στην περιοχή Κοκορέτσια έχει πιάσει φωτιά και σημείωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι αγνοείται ένα άτομο και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.