Quantcast
Ο Φίλης στον Realfm 97,8: Πυρηνική εμπλοκή μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας μόνο από ατύχημα ή προβοκάτσια - enikonomia.gr
share

Ο Φίλης στον Realfm 97,8: Πυρηνική εμπλοκή μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας μόνο από ατύχημα ή προβοκάτσια

δημοσιεύτηκε:

“Είμαστε μακριά από ένα ενδεχόμενο πυρηνικής εμπλοκής. Υπάρχει όμως πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος ή προβοκάτσιας”, δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Όπως είπε ο καθηγητής “ο Τραμπ γνωρίζει ότι μια στρατιωτική εμπλοκή με τη Βόρεια Κορέα δεν συμφέρει κανέναν. Θέλει όμως να ασκήσει πίεση στην Κίνα και την Ρωσία ώστε να πάρουν μέτρα απέναντι στην επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας”.

Χαρακτήρισε την εκτόξευση πυραύλου από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, “προσεκτική κλιμάκωση”, η οποία “δεν ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές, αλλά έστειλε μήνυμα των δυνατοτήτων του”, διευκρινίζοντας ότι “ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, αλλά η περιοχή που έπεσε δεν υπάρχει παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων”.

Όσον αφορά την επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας επεσήμανε ότι “ο Κιμ Γιονγκ Ουν πιστεύει ότι η δική του επιβίωση, αλλά και του καθεστώτος περνά μέσα από την πυρηνικοποίηση”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για “παιχνίδι επικοινωνιακό και στρατηγικό”, το οποίο όμως ενέχει τους κινδύνους που προαναφέραμε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.