Quantcast
Ο Φάμελλος στον Realfm 97,8 για τους δασικούς χάρτες - enikonomia.gr
share

Ο Φάμελλος στον Realfm 97,8 για τους δασικούς χάρτες

δημοσιεύτηκε:

Στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες αλλά και την αυθαίρετη δόμηση σε δασικές εκτάσεις, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Οι δασικοί χάρτες, η πρώτη ανάρτηση του 35% της χώρας, ολοκληρωνόταν αύριο. Βλέποντας, εμείς, την αδυναμία σε κάποια, αν θέλετε, λίγο γραφειοκρατικά και τεχνικά για τους πολίτες, για παράδειγμα αν κάποιος πλήρωνε αύριο το παράβολο δεν μπορούσε να υποβάλει αύριο αίτηση γιατί δεν έβγαινε από την τράπεζα το έγγραφο, τεχνικά θέματα, που έπρεπε να διευκολυνθούν οι πολίτες, εισάγαμε μια τροπολογία σήμερα, η οποία δίνει τη δυνατότητα να δίνονται τα έγγραφα αυτά 10 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης, άρα να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τον πολίτη, για τεχνικούς λόγους, θα ήταν άσκοπο, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, και μέχρι όλα αυτά να μπουν στο φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως, δίνεται και μία παράταση, η τελική, όμως, για τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Άρα, η παράταση και η καταληκτική ημερομηνία είναι 25 Σεπτεμβρίου για το 35% της χώρας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο ερώτημα τι θα γίνει με τους αυθαίρετους οικισμούς που είναι σε δασικές εκτάσεις ο κ. Φάμελλος δήλωσε: “Εμείς χρειαζόμαστε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, γιατί αλλιώς θα ήταν αυθαίρετο να το ορίσει η πολιτεία. Άμα δεν ξέρει τον τόπο του ένα δημοτικό συμβούλιο, νομίζω ότι είναι μία από τις βασικές του υποχρεώσεις. Στη συνέχεια με τον νόμο που εμείς θα ετοιμάσουμε για την οικιστική πύκνωση, θα πρέπει σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές που έχουμε την άναρχη αυτή δόμηση εκτός σχεδίου, όπου υπάρχει δασική έκταση, γιατί δεν είναι όλες οι περιοχές αυτές δασικές, θα πρέπει να ικανοποιείται αυτό που το πνεύμα λέει το ισοζύγιο δάσους, δηλαδή να μην έχει μειωθεί το δάσος και η δασική έκταση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, άρα θα πρέπει να βρεθούν αντίστοιχα ισοζύγια. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρχει αυθαίρετη δόμηση στο δάσος και να παραμένει. Το πρώτο που βέβαια θα διασφαλίσουμε, να το πούμε αυτό για να μην ανησυχεί ο κόσμος, όσοι έχουν νόμιμες πράξεις, εμπράγματα δικαιώματα λένε οι νομικοί, δεν έχουν να ανησυχήσουν. Αλλά, όσοι έχουν τροποποιήσει χρήσεις χωρίς άδεια του δασαρχείου ή δόμηση χωρίς άδεια, νομίζω ότι κανένας από τους συμπολίτες μας δεν θα επέτρεπε να παραμείνει αυτή η αυθαιρεσία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.