Quantcast
Fedhatta: Μεγάλα είναι τα περιθώρια ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας στον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Fedhatta: Μεγάλα είναι τα περιθώρια ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας στον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλα είναι τα περιθώρια ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας στο μέτωπο του τουρισμού, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων (Fedhatta) Λύσσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου.

Την αποστολή συνοδεύουν μέλη του παγκόσμιου ξενοδοχειακού κολοσσού Αccor και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ελληνική Κυβέρνηση να διερευνήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων του και στην Ελλάδα. Η υλοποίηση των ξενοδοχείων τύπου Club είναι δημιούργημά τους, γεγονός που καταδεικνύει την τεχνογνωσία που κατέχουν στο μέτωπο της ξενοδοχίας και η Ελλάδα αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

Ο κ. Τσιλίδης αφού χαιρετίζει την έλευση του Γάλλου Προέδρου, επισημαίνει ότι η γαλλική αγορά είναι μια σπουδαία αγορά για τον ελληνικό τουρισμό και προσδοκά μετρήσιμα αποτελέσματα. Εστιάζοντας στα πεδία ενίσχυσης της συνεργασίας, ο κ. Τσιλίδης αναφέρεται στον εκπαιδευτικό τουρισμό και στα πανεπιστήμια, που όπως είπε, προτιμούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Οι Γάλλοι τουρίστες είναι αυτοί που ανοίγουν και κλείνουν την τουριστική σεζόν για την Ελλάδα και αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις μπορούν να συμβάλουν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Είναι θερμοί υποστηρικτές του ελληνικού πολιτισμού και δεν υπάρχει Γάλλος τουρίστας που δεν θα συνδυάσει τις διακοπές του με επίσκεψη σε χώρο πολιτισμού, προσθέτει ο κ. Τσιλίδης.

O αριθμός των Γάλλων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Παρισίων, ανήλθε σε 1.700.000, σημειώνοντας αύξηση 6,2% σε σχέση με το 2015, οπότε και επισκέφθηκαν τη χώρα μας 1.600.000 Γάλλοι τουρίστες. Η πλειονότητα των τουριστών από τη Γαλλία επέλεξε ως τόπο προορισμού κατά το 2016 κυρίως την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και την Αθήνα.

Μάλιστα, οι μισοί Γάλλοι τουρίστες ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω οργανωμένων ταξιδιών, ενώ οι άλλοι μισοί μεμονωμένα. Κατά τις προβλέψεις του Γραφείου ΕΟΤ Παρισίων, όπως αναφέρεται στην έκθεση της πρεσβείας μας στο Παρίσι, αναμένεται να σημειωθεί αύξηση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας της τάξεως του 7% εντός του 2017, σε σύγκριση με το 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.