Quantcast
Σπυράκη: Αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση - enikonomia.gr
share

Σπυράκη: Αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση

δημοσιεύτηκε:

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό που λέγεται κενό εφαρμογής. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από την αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει μια οποιαδήποτε μεταρρύθμιση» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχολίασε ότι «ο κ Τσίπρας υποδύεται τον φίλο των επενδυτών, υποδύεται τον θεσμικό σοσιαλδημοκράτη» και πρόσθεσε: «αξίζουμε πολύ περισσότερα και η μέρα είναι πολύ δυσάρεστη για να μπει κανείς στον κόπο να απαντήσει σε όσα χθες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και υποστήριξε».

Για την προοπτική συνεργασιών της Νέας Δημοκρατίας με άλλα κόμματα, η κ. Σπυράκη είπε: «Θα είμαστε ανοιχτοί σε όλες εκείνες τις δυνάμεις με τις οποίες θα συμφωνήσουμε προγραμματικά για να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία που της αξίζει».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών επισήμανε ότι η «Νέα Δημοκρατία θα δώσει μια πολύ μεγάλη μάχη σε αυτές τις εκλογές, να αποτυπώσει τις προσδοκίες της κοινωνίας, χωρίς υποσχέσεις, με πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί, γιατί μπορούμε, γιατί αξίζουμε καλύτερα».

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εξηγήσουν στους πολίτες ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου στην Ελλάδα να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον και να δημιουργηθούν οι όροι ώστε να έχουμε δουλειές, να δημιουργηθούν μη κρατικά πανεπιστήμια και συνέργειες με πανεπιστήμια του εξωτερικού, να συμβάλλουν στη μείωση της γραφειοκρατίας.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα υπογράμμισε ότι «η συνταγή είχε πάρα πολλά προβλήματα, συνομολογήθηκε το 2010 και η ευθύνη ήταν αποκλειστικά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου» και ανέφερε ότι ενώ η πρόβλεψη για το διάστημα 2015 – 2017 ήταν αθροιστικά ανάπτυξη 10,1%, η πρόβλεψη του κ. Τσίπρα εφόσον επιβεβαιωθεί είναι 1,5%.

Για τις εξελίξεις με την “Eldorado Gold” έκανε λόγο για «μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη» καθώς οι οικογένειες των ανθρώπων που εργάζονται εκεί ανησυχούν ότι θα χάσουν τις δουλειές τους ενώ φεύγει ένα τελείως αρνητικό σήμα από την Ελλάδα προς τα έξω για τις επενδύσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.