Quantcast
SZ: Η Αθήνα, η documenta και ο αρνητικός απολογισμός - enikonomia.gr
share

SZ: Η Αθήνα, η documenta και ο αρνητικός απολογισμός

δημοσιεύτηκε:

«Φιλοξενία; Πολύ ακριβή» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεθνής έκθεση σύγχρονης documenta, η οποία φέτος εκτός από το Κάσελ παρουσιάστηκε και στην Αθήνα.

Η εφημερίδα γράφει: «Οι προστριβές για τον απολογισμό της documenta14 θέτουν σε κίνδυνο το έγκαιρο ξεκίνημα της επόμενης διεθνούς έκθεσης στο Κάσελ, η οποία έχει προγραμματιστεί κανονικά για το 2022. Όσο δεν αίρονται οι αντιπαραθέσεις για τον απολογισμό της φετινής έκθεσης, δεν μπορεί να συσταθεί η αρμόδια επιτροπή για την αναζήτηση του επόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή, αναφέρεται από κύκλους της documenta. Εκτιμάται ότι η επόμενη 15η διοργάνωση της έκθεσης θα μπορούσε να αναβληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Έτσι για πρώτη φορά, θα μπορούσε να διαταραχθεί ο σταθερός ρυθμός διεξαγωγής της, που από το 1972 είναι η διοργάνωσή της κάθε πέντε χρόνια».

To δημοσίευμα επικαλείται την τοπική εφημερίδα Hessische Niedersächsische Allgemeine σύμφωνα με την οποία εσωτερική έκθεση των οικονομικών ελεγκτών της εταιρείας Pricewaterhouse Coopers (PwC) αναφέρει «ότι η πραγματοποίηση της έκθεσης στην Αθήνα είναι ο μοναδικός λόγος του ελλείμματος. Ωστόσο ένα προσχέδιο της μελέτης είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένο και αναφέρει ότι το έλλειμμα είναι απόρροια πολλών μεμονωμένων αλλά κατανοητών αποφάσεων. Ευθείες κατηγορίες δεν υπάρχουν στην έκθεση των 45 σελίδων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.