Quantcast
Τσίπρας: Ντροπή το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη με τον εξωγήινο και τον Υμηττό - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ντροπή το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη με τον εξωγήινο και τον Υμηττό – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Αναφέρθηκα χθες στη ΝΔ και τους λόγους που οδήγησαν τον αρχηγό της ΝΔ σε μία πολιτική κυβίστηση για τη διατήρηση της συνοχής στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτά τα βλέπει η ελληνική κοινωνία, τα κρίνει, τα βλέπουν οι πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση θα κριθούν και για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από δύο μήνες, συναντήθηκε με πολίτες που τους αφορά το θέμα και τους είπε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο, αλλά σήμερα «σε ένα κρεσέντο συσπείρωσης του κόμματος του και παραχώρησης χώρου στην ακραία δεξιά πτέρυγα», αλλάζει θέση.

«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

«Αντί σήμερα να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά σε ένα στοιχειώδη εκσυγχρονισμό, αντί να συζητάμε για την ουσία, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά στην ηλικία των 15 αντί των 17 ετών.

Για τους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ στα λύκεια, αυτό που θα έπρεπε πρωτίστως να βαραίνει τη συνείδησή μας είναι ότι θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορά που υφίστανται. Αναφερθήκατε σε ψυχιάτρους αλλά δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίες στα σχολεία που κρύβονται κάτω από το χαλί εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν μπορεί να προσαρμοστεί για να δώσει την διέξοδο της κανονικότητας» είπε και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει αυτό το απαράδεκτο παράδειγμα γιατί είναι προσβλητικό απέναντι σε μια κατηγορία.

«Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε και να υβρίζετε αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.