Quantcast
Μαυραγάνης στον Realfm 97,8: Πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες - enikonomia.gr
share

Μαυραγάνης στον Realfm 97,8: Πρέπει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών,Νίκος Μαυραγάνης,μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλη.

“Το κράτος έχει ορισμένες δαπάνες, οι οποίες είναι από τη μία η εξυπηρέτηση της κοινωνικής πρόνοιας και οι δημόσιες επενδύσεις, και από την άλλη πλευρά το εξωτερικό του χρέος. Αυτές πρέπει να καλύπτονται . Για να καλύπτονται ο πόρος είναι ένας διεθνώς, η φορολογία και εισφορές. Και τα δανεικά, που όμως τα πληρώσαμε πολύ άσχημα. Άρα θα πρέπει μέχρι να μπορέσουμε να διευρύνουμε τη βάση παραγωγής, αυτή η φορολογία να καλύπτει τις δαπάνες . Αυτό σημαίνει η υψηλή φορολογία. Τι προσπαθούμε να κάνουμε λοιπόν; Να διευρύνουμε και τη βάση σε ασφαλιστικό επίπεδο και τις ασφαλιστές εισφορές – και θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές θα το δείτε. Έχουμε πλεόνασμα στις ασφαλιστικές εισφορές 500 εκατ. και αυτό είναι μια επιτυχία…” τόνισε ο κ. Μαυγαράνης, σημειώνοντας πως το πλεόνασμα προέρχεται από την υπεραπόδοση που έχει ο κλάδος των μισθωτών.
“Δηλαδή πράγματι έχει ένα έλλειμμα ο κλάδος των ελευθέρων επαγγελματιών, γι’ αυτό και πρέπει να μειωθούν οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματικών όμως συνολικά ο ΕΦΚΑ έχει συν 500 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι μια αλήθεια. Και γι’ αυτό θα προχωρήσουμε – πρέπει να προχωρήσουμε – σε μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, τουλάχιστον των ελευθέρων επαγγελματιών” ΄πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυραγάνης ρωτήθηκε και για τη δήλωση της Έλενας Κουντουρά, η οποία χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός πως ο κόσμος δεν τρώει πλέον από τα σκουπίδια.

“Η Ελλάδα και οι Έλληνες περνούν πάρα πολύ δύσκολα. Προφανώς έχουν γίνει βήματα προόδου που σιγά σιγά απεικονίζονται και σε δείκτες. Αυτά τα βήματα προόδου περνούν σταδιακά στην καθημερινότητα, η οικονομία όμως έχει κάποιους κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος είναι η διοχέτευση των χρημάτων που πράγματι έχουν αρχίσει να διοχετεύονται προς τους άμεσα εμπλεκόμενους. Αυτό για να αγγίξει τον καθένα από εμάς χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να γυρίσει το χρήμα στην αγορά. Αυτό έχει αρχίσει να αποτυπώνεται με την αύξηση της κατανάλωσης , των εξαγωγών και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής.

Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα.

Θα ξεπεραστούν όταν αυτές οι 270.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήσαμε γίνουν 1 εκατ. θέσεις εργασίας και καλύψουμε όλους τους ανέργους που δημιούργησαν οι προηγούμενες καταστάσεις” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.