Quantcast
Η μεγαλύτερη απειλή του ευρώ; Οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Η μεγαλύτερη απειλή του ευρώ; Οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ λόγω ανικανότητας των κλόουν που την κυβερνούν αναφέρει ο Matthew Lynn σε άρθρο γνώμης του στο Market Watch υπογραμμίζοντας ότι οι ερασιτεχνισμοί του κόμματος της αριστεράς είναι ο μεγάλος εχθρός του ευρώ.

Ένας Υπουργός Οικονομικών που ποζάρει χαριτωμένα στο Paris Match όταν δεν κάνει blogging ή στέλνει μηνύματα μέσω twitter, ένας πρωθυπουργός που θυμωμένος απαιτεί αποζημιώσεις από τα εγκλήματα των Ναζί, και χλευάζει τους Γερμανούς για το παρελθόν τους αποτελούν το δίδυμο που χειρίζεται τα οικονομικά της Ελλάδας διασκεδάζουν όσους τους παρακολουθούν.  

Ωστόσο, όσο διασκεδαστικοί και αν είναι, δεν θα επιθυμούσε κανένας να εμπιστευτεί τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος στα χέρια τους. Δυστυχώς όμως, αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία της ευρωζώνης έχει αρχίσει να ανακάμπτει, και ότι η έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δώσει προστιθέμενη ώθηση.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως της ευρωζώνης είναι η Ελλάδα.

Και βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο λόγω του ερασιτεχνισμού της ελληνικής κυβέρνησης. Κανένα από τα ανώτερα στελέχη της δεν έχει εμπειρία στη διοίκηση, ούτε έχουν ποτέ βρεθεί σε θέση ευθύνης σε οποιουδήποτε είδους σοβαρή εργασίας.

 Ένα “Grexident», υπό αυτές τις συνθήκες, γίνεται όλο και πιο πιθανό αυξάνοντας την αγωνία για τις συνέπειες που θα έχει στη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι οι Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν είναι καλοί διασκεδαστές καταλήγει το άρθρο. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.