Quantcast
Αλλάζει τη νομοθεσία παροχής ασύλου η Κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Αλλάζει τη νομοθεσία παροχής ασύλου η Κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Μια πολύ σημαντική απόφαση έλαβε χθες η κυβέρνηση προκειμένου η διαδικασία επιστροφών των παράνομων μεταναστών να καταστεί ταχύτερη.

Σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιάννη Μουζάλα, Σταύρου Κοντονή, Νίκου Τόσκα και Δημήτρη Βίτσα αποφασίστηκε η αλλαγή της νομοθεσίας παροχής ασύλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι τέσσερις βαθμοί εξέτασης μιας αίτησης ασύλου (η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα με τέσσερις βαθμούς) θα μειωθούν σε τρεις, ακόμα και σε δυο! Με τη σχετική ρύθμιση εκτιμάται ότι το διάστημα που θα χρειάζεται πλέον για την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης ασύλου από ….ενα χρόνο(!) που είναι σήμερα θα μειωθεί -όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη- σε εξήντα ημέρες.

Η παραπάνω απόφαση αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως στους λεγόμενους «δικαιωματικούς»(!) και σε πολλές ΜΚΟ.



Ο Γ. Μουζάλας, μάλιστα, φέρεται να ζητάει και μεγαλύτερη αστυνόμευση στα προσφυγικά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο σαφώς και δεν θίγει τα δικαιώματα των μεταναστών καθώς καλύτερη μετανάστευση ζητούν πρωτίστως οι ίδιοι.

Παραμένει στη θέση του

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλιστα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρά τον πόλεμο που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -κυρίως των «53» – φέρεται να έχει αλλάξει διάθεση και να παραμένει στη θέση του, παρά την παραίτηση που είχε υποβάλλει στον πρωθυπουργό και η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή.

«Τουλάχιστον μέχρι τον ανασχηματισμό» τονίζουν συνεργάτες του, αλλά όσοι τον γνωρίζουν καλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει και μετά από αυτόν.

Άλλωστε διαθέτει την πλήρη εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την πλήρη αποδοχή και εκτίμηση στην Ευρώπη και σε διεθνείς οργανισμούς για το προσφυγικό.

Ο Γιάννης Μουζάλας είχε χθες συνάντηση στην Αθήνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ την Πέμπτη θα ταξιδεύσει στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.