Quantcast
Euroworking Group: Θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων - enikonomia.gr
share

Euroworking Group: Θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων

δημοσιεύτηκε:

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euroworking Group, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στη συνεδρίαση υπήρξε θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης. Mετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα απομένουν περίπου άλλα 20 προαπαιτούμενα, τα οποία προγραμματίζεται να κλείσουν με υπουργικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι στις 22 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup για την έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ η δόση από τον ESM- η οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα είναι περίπου 4,5 δισ. ευρώ- αναμένεται να εκταμιευθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επίσης αλλαγές έχουμε και στα πρόσωπα που συμμετέχουν στο EWG καθώς μετά τον σκληρό γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ήρθε το τέλος εποχής και για τον πρόεδρο του EWG, Τόμας Βίζερ.

Ο νέος πρόεδρος του οργάνου, που εξελέγη στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, είναι ο Ολλανδός Χανς Φάιλμπριφ και θα αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιανουαρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.