Quantcast
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- Οι τελευταίες προετοιμασίες- Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί- Τα μέτρα της αστυνομίας- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- Οι τελευταίες προετοιμασίες- Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί- Τα μέτρα της αστυνομίας- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στον ρυθμό του συλλαλητηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά της χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” από τα Σκόπια, σε λίγες ώρες στο Σύνταγμα, κινείται η Αθήνα.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι, ενώ ταμέτρα ασφαλείαςθα είναι δρακόντεια καθώς 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή.



Αυστηρά μέτρα

Η αστυνομία, κατ’ αρχήν, θα δημιουργήσει φραγμούς με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας στο ύψος της οδού Αμερικής και στο ύψος της οδού Ομήρου, προκειμένου να μην έλθουν σε “επαφή”, αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.

Παρόμοιος φραγμός θα δημιουργηθεί και στα Λουλουδάδικα πριν την παράπλευρη είσοδο τις Βουλής. Σχεδόν την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έχουν αντισυγκεντρώσεις ομάδες του Αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στην ομώνυμη οδό, με αποτέλεσμα στην κυριολεξία το μείγμα να είναι εκρηκτικό.

Όσον αφορά τα εκατοντάδες λεωφορεία που θα φθάσουν στην Αθήνα από ολόκληρη την Ελλάδα, θα τα οδηγήσουν αστυνομικοί της Τροχαίας, στο τέλος της Λ. Συγγρού.

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με εντολή της Ασυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί τουμετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ». Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

Οι ομιλητές

Η εξέδρατων ομιλητών ήταν έτοιμη από χθες και βρισκόταν υπό φρούρηση τόσο από τους διοργανωτές όσο και από αστυνομικούς όλη τη νύχτα.

Στην εξέδρα θα ανέβουν αρχικά οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, θα ακολουθήσουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και κατόπιν θα γίνουν οι κύριες ομιλίες του Μίκη Θεοδωράκη, του καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη και του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα.

“Απόβαση” με κάθε μέσο για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Τα λεωφορεία που θα έρχονται από την επαρχία κατά την άφιξη τους στην Αθήνα θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις. Από την Βόρεια Ελλάδα τα πούλμαν θα σταθμεύουν στο ΟΑΚΑ, ενώ από τη Νότια Ελλάδα κατά μήκος της Λ. Συγγρού.

Ήδη τα ΚΤΕΛ βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ πούλμαν με προορισμό έχουν ναυλωθεί από όλη την Ελλάδα: Αιγίνιο, Αλεξάνδρεια, Αριδαία, Πέλλα, Βόλος, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Ανατολικό, Δρυμό, Διαβατά, Δράμα, Έδεσσα, Ηράκλειο, Λασίθι, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κιλκίς, Καβάλα, Κομοτηνή, Κολχικό, Κασσάνδρα, Κολινδρός, Κέρκυρα, Λαμία, Λαγκαδάς, Λάρισα, Μεγαλόπολη, Μαγνησία, Νάουσα, Ναύπακτος, Νέα Μουδανιά, Ναύπακτο, Νέα Μουδανιά, Ξάνθη, Οφρυνία, Πρέβεζα, Πολυδένδρι, Πλατύ, Πέλλα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σαρωνικός, Σέρρες, Σιθωνία, Σκύδρα, Τρίπολη, Χανιά.

Επίσης, το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θα παρέχει ειδική έκπτωση 30% σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει για την Αθήνα μετά από απόφαση της διοίκησης. Η απόφαση αυτή αφορά στα δρομολόγια της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου με αναχώρηση από Ζάκυνθο και επιστροφή από την Αθήνα.

Ακόμα, μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και στην Πάτρα όπου ναυλώνεται μεγάλος αριθμός πούλμαν με προορισμό την Αθήνα.

Φυσικά μεγάλος θα είναι και ο αριθμός εκείνων που θα φτάσουν στην Αθήνα με τα Ι.Χ. τους.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, έδεσαν στο λιμάνι του Πειραιά και δύο πλοία από την Κρήτη.

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα και αφορούν σε απαγόρευση στάσης – στάθμευσης και διακοπή κυκλοφορίας σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες, από τις 6:00, είναι οι εξής:

· 28ης Οκτωβρίου – Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.

· Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Πλατεία Συντάγματος.

. Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.

· Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.

· Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).

· Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

· Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.

· Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.

· Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

· Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

· Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.

· Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.

· Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

· Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

· Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.

· Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν, αναλόγως των συνθηκών.

Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ωστόσο αρκετοί δρόμοι, θα αρχίσουν να δίνονται στην κυκλοφορία από νωρίτερα ανάλογα με τις συνθήκες.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.