Quantcast
SZ για σκάνδαλο Novartis: Ένα σκάνδαλο, πολλοί κατηγορούμενοι - enikonomia.gr
share

SZ για σκάνδαλο Novartis: Ένα σκάνδαλο, πολλοί κατηγορούμενοι

δημοσιεύτηκε:

«Ένα σκάνδαλο, πολλοί κατηγορούμενοι» είναι ο τίτλος του άρθρου με το οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η Süddeutsche Zeitung. To άρθρο αναφέρεται στη μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής με αφορμή την υπόθεση Novartis, διαπιστώνοντας πως «η νομική επεξεργασία της υπόθεσης θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες εάν όχι χρόνια. Και πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να επωφεληθεί από την υπόθεση.

Πολλοί πολίτες θεωρούν ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι σπάταλες κυβερνήσεις ευθύνονται για την κρίση και την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Ο Τσίπρας το 2015 εμφανίστηκε ως υπέρμαχος της διαφάνειας, ωστόσο σύμφωνα με την άποψη πολλών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε περιορισμένο βαθμό κατάφερε να υπηρετήσει τη διαφάνεια».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας πήρε καλούς βαθμούς από τους διεθνείς πιστωτές για το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα. Η χώρα προετοιμάζεται ώστε τον Αύγουστο να αποχαιρετήσει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας – μια ημερομηνία γεμάτη συμβολισμούς, την οποία ο πρωθυπουργός θα ήθελε πολύ ευχαρίστως να παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία. Στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κόσμος επικρίνει τον Τσίπρα για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί. Εκτός αυτού και στη διαμάχη για την ονομασία της FYROM δεν τα πήγε καλά στις δημοσκοπήσεις. Το σκάνδαλο Novartis είναι για αυτόν μια ευκαιρία να παρουσιαστεί ως κάποιος που ξεκαθαρίζει τα πράγματα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.